Sluiting Kameleon half jaar uitgesteld

De Kameleon van de organisatie Just Kiddies, is een kinderdagverblijf aan de Wilgenlei in Bleiswijk waar dagelijks zo’n 40 kinderen verblijven.

kameleon_logoDe dreigende sluiting heeft een al wat langere geschiedenis. Na het failliet van Catalpa in juni 2014 heeft Just Kiddies een aantal locaties voor kinderdagopvang overgenomen, waaronder de locatie de Kameleon. Het is Just Kiddies toen al duidelijk gemaakt dat de locatie Wilgenlei gesloten moet worden omdat het bestemmingsplan het onmogelijk maakt om kinderopvang op deze locatie te doen. Er was al langere tijd sprake van een gedoogbesluit van het college, dat liep tot 1 augustus 2014. Bij de overname door Just Kiddies is besloten de gedoogsituatie te verlengen tot 1 augustus 2015 om de ouders een jaar de gelegenheid te geven een andere plek voor kinderopvang te zoeken. In augustus 2015 is door het college van B&W het gedoogbesluit nog een keer verlengd tot 1 januari 2016. En nu heeft de gemeenteraad met een motie van de partijen WIJ, PvdA en Leefbaar 3B de gedoogsituatie verlengd tot 31 juli 2016, onder de voorwaarde dat Just Kiddies uiterlijk 31 juli 2016 kinderopvang op de locatie Wilgenlei in Bleiswijk stopt en dat Just Kiddies aan zijn financiële verplichtingen richting gemeente voldoet. Verlenging is na 31 juli 2016 niet meer mogelijk. lees meer

De raad heeft hierbij in overweging genomen dat

  • de ouders dit jaar onvoldoende door Just Kiddies zijn geïnformeerd over de sluiting van de Kameleon aan de Wilgenlei in Bleiswijk en de haalbaarheid van alternatieve locaties;
  • de ouders meer tijd moet worden gegund om andere opvang voor hun kinderen te regelen;
  • op 31 juli sprake is van een logische overgang is tussen twee schooljaren.

Of samenwerking tussen de scouting en Just Kiddies op de locatie Cranenborg haalbaar is, zodat de Kameleon ook gebruik kan gaan maken van het gebouw Cranenborg, is nog even afwachten. Scouting, Just Kiddies en de gemeente gaan hierover op 6 januari 2016 verder spreken.

De raad heeft aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de onderhandelingen. Uiterlijk in de vergadering van de commissie Samenleving van april moet de toekomst van de Kameleon duidelijk zijn, maar een nieuwe gedoogsituatie aan de Wilgenlei is uitgesloten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*