Rabo in gemeentehuis: Zijn commerciële organisaties welkom in het gemeentehuis?

In lijn met de landelijke ontwikkeling, waarin banken de afgelopen jaren honderden kantoren hebben moeten sluiten en vele duizenden mensen hun baan hebben verloren, moet ook onze lokale Rabobank per 1 februari 2019 de laatst overgebleven locatie in Lansingerland aan het Wolfend in Bergschenhoek sluiten.
Klanten regelen steeds meer hun bankzaken thuis via internet en met hun smartphone.

Daarom zijn steeds meer lokale kantoren overbodig geworden. De Rabobank verdwijnt gelukkig niet volledig uit Lansingerland, maar verhuist z’n servicebalie naar de hal van het gemeentehuis. Hoewel het voor velen nog even wennen en ongewoon is, past dit prima in het sinds 2013 ingezette beleid om delen van het gemeentehuis te verhuren aan (lokale) ondernemers. lees meer

Leefbaar 3B is enthousiast over het initiatief om op creatieve wijze te zoeken naar verbindingen en overlap met andere functies in het gemeentehuis. Leefbaar 3B begrijpt dat niet iedereen enthousiast is dat commerciële activiteiten in het gemeentehuis plaatsvinden. “De grenzen van de ‘comfort zone’ mogen best worden opgezocht. Sommige lichten moet je immers aanblazen om een helder schijnsel te krijgen”, gaf Don van Doorn aan.

Het debat over deze ontwikkeling zal zeker een vervolg krijgen. Lees en luister via deze link naar wat Leefbaar 3B fractievoorzitter Don van Doorn en de fractievoorzitter van de PvdA Petra Verhoef hierover voor de microfoon van RTV Lansingerland hebben gezegd.

Radiogesprek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*