Probleem roofvogelboerderij de Keijzer opgelost

Aan de Kleihoogt 2A bevindt zich de roofvogelboerderij van de familie De Keizer. Deze boerderij is in 2006 door de Provincie aangekocht in het kader van ruimte voor de Groenzoom. Waarschijnlijk door de drukte van de fusie van de drie B-gemeenten tot de nieuwe gemeente Lansingerland is tot 2009 door het gemeentebestuur niets gedaan aaneen her plaatsing van dit bedrijf. Nu ligt er dan ineens het bericht dat de boerderij in juli 2011 de boerderij leeg moet worden opgeleverd. Door de inzet van Leefbaar 3B raadslid HansDirkzwager is een oplossing in zicht.

Familie De Keijzer heeft grond gekocht aan de Kleihoogt tegenover het oude bedrijf, maardoor allerlei oorzaken buiten hen om wordt nu pas het bestemmingsplan van hun grondomgezet van recreatie naar agrarisch. Daardoor kan men dus nu pas beginnen met hettraject voor de bouwvergunning. Een kind van vier begrijpt wel dat zij nooit in juli 2011kunnen verhuizen naar de nieuwe boerderij. Leefbaar 3B is er ingesprongen en het gaater naar uitzien dat met medewerking van onze Leefbaar 3B-wethouder Henk de Paepe, deverhuizing kunnen uitstellen.

Hans Dirkzwager heeft het laatste jaar veel contact gehad met Marijke de Keijzer. Zij isdegene die hem alles over de roofvogels heeft verteld. Dat het desastreus zou zijn als zijtussentijds naar een ander onderkomen moet worden gegaan. Voorgesteld is komendvoorjaar in Bleiswijk een oude boerderij te betrekken, die door de gemeente aan de familie De Keizer verhuurd kan worden. Maar dat is geen goede oplossing omdat veel vogels dan broeden of kuikens hebben kan een verhuizing zoveel stress oproepen bij de vogels, dat zij vreest de helft van haar populatie te verliezen.

Voorlopig is door het Projectbureau van de Groenzoom aangegeven dat ergens anders met graafwerkzaamheden wordt begonnen. Wel is er nu een datum in juni 2012 vastgesteld endat is dan werkelijk de laatste mogelijkheid.

Gelukkig zijn er op het nieuwe bestemmingsplan maar twee zienswijze ingediend. Een van de Gemeente Pijnacker, die al door onze wethouder opgelost schijnt te zijn en de andere vanonze vrienden van Rotta, ja de Vogelwacht. Maar ook deze klacht zal gemakkelijk opgelost kunnen worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*