Parkeergarage station Westpolder onveilig door hangjongeren

In de raadsvergadering van donderdag 23 februari heeft Leefbaar 3B raadslid Jan van der Laan de jeugdoverlast in de parkeergarage bij metrostation Westpolder ter sprake gebracht. Bezoekers van deze garage hebben laten weten dat de overlast een onveilig gevoel geeft.

Op verschillende dagen van de week ontmoeten jongeren elkaar in de avonduren en zelfs nachtelijke uren in de parkeergarage. Deze veelal oudere jongeren laten veel rotzooi achter. Bezoekers die in de parkeergarage hun auto parkeren om gebruik te maken van de RandstadRail hebben aan Leefbaar 3B laten zich heel ongemakkelijk te voelen omdat deze jongeren rond de geparkeerde personenauto’s hangen. Burgemeester Pieter van de Stadt liet in zijn reactie weten dat het bekend is dat in deze garage oudere jongeren hun verzamelplaats hebben verworven en dat deze jongeren met een groepsgerichte aanpak worden benaderd. lees meer

De gemeente is de eerst verantwoordelijke voor de aanpak van de fysieke en sociale ingrepen. Vandaar dat de burgemeester al deze jongeren een brief heeft gestuurd met daarin de beschrijving van de overlast en de mededeling direct te stoppen met het veroorzaken van die overlast. Hiermee heeft de burgemeester een eerste aanzet gegeven tot het terugdringen van de overlast, de hinder en mogelijk criminele gedragingen. Hij heeft door het sturen van een persoonlijke brief aan de jongeren tevens een aanzet gegeven om de teloorgang van de individuele gedragingen te voorkomen.

Met de groepgerichte aanpak wordt de geheel groep in beeld gebracht en wordt de individuele aanpak ingezet met het doel om hen weer perspectief te bieden op volwaardige participatie in de samenleving. De burgemeester gaf verder aan dat er ook scherp naar de locatie gekeken wordt en opperde om dergelijke locaties minder toegankelijk te maken. Jan van der Laan benadrukte dat het er absoluut niet toe moet leiden dat bezoekers moeten gaan betalen voor het parkeren.

Burgemeester Van de Stad gaf aan dat hij de oplossing gaat vinden in de nieuwe Algemeen Plaatselijke Verordening door een toegangsverbod in te stellen voor onbevoegden. Dan hebben ook Handhavers (boa’s) en politie een grondslag om op te treden en de overlastgevers de toegang tot de parkeergarage te ontzeggen. Van der Laan die ervaring heeft met de gestructureerde aanpak van overlast door de burgemeester sprak zijn vertrouwen uit, maar zal namens Leefbaar 3B de ontwikkeling alsmede de overlast in de parkeergarage Westpolder op de voet blijven volgen.

 

3 Comments

 1. Zou graag willen vernemen waarom raadslid Jan van der Laan en nog wel absoluut tegen het betaald parkeren is?

 2. dat er een heel groot probleem is, is wel duidelijk gezien de rommel e.d die achtergelaten wordt door de jeugd.
  wat zou de oplossing kunnen zijn?
  een toegang door betaald parkeren invoeren voor € 1,00 per dag?
  het plaatsen van camera`s in de garage?
  permanent toezicht zoals bij de fietsenstalling?
  toegang via kenteken herkenning?
  het zijn maar ideeën waarvan ik denkt dat er wel minimaal 1 bij zit wat de situatie kan verbeteren .

 3. Als er toch geen toezicht is zal betaald parkeren geen verbetering brengen.
  Ook moet men geen oplossing verwachten van allerlei digitale snuisterijen en camera’s waar de beveiligingsindustrie ‘een dikke bmw van rijdt’.

  Een rondje politie surveillance op onvoorspelbare tijden lijkt me een beter idee. Want waar is anders de politie voor ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*