Overlast bij de Waterspeeltuin in Bleiswijk – Schriftelijke vragen Leefbaar 3B

hangjongeren_LijnOp 22 september heeft Leefbaar 3B raadslid Jan van der Laan aan B&W van Lansingerland vragen gesteld over de langdurige en stelselmatige overlast van jeugd in en rond de Waterspeeltuin, aan het Burgemeester Baanpad / Gruttostraat in Bleiswijk.

De overlast bestaat uit:

 • Vernielingen en geluidsoverlast door zeer luidruchtige jeugd in de avonduren;
 • Handel en het gebruik van (soft)drugs;
 • Overmatig gebruik van alcohol;
 • Bedreigen van buurtbewoners als zij de jongeren aanspreken op de overlast die zij veroorzaken.
 • lees meer

Buurttoezicht

Veel bewoners die deel uitmaken van het buurttoezicht uit deze wijk hebben jongeren veelvuldig aangesproken. Eén van deze bewoners maakt elke keer weer melding van de overlast bij de politie via het telefoonnummer 112 en wordt regelmatig door de centralist aangesproken met de opmerking “bent u dat weer van nummer ….”! Deze bewoner heeft steeds vaker het gevoel dat zijn meldingen niet meer serieus worden genomen door de centralisten van de politiemeldkamer en voelt zich inmiddels ook persoonlijk bedreigd.

Vragen aan het college:

 1. Hoe lang zijn de jeugdproblemen in en rondom de Waterspeeltuin aan het Burgemeester Baanpad / Gruttostraat bij het college van B&W bekend?
 2. Zijn deze problemen ook bekend bij jongerenwerk en de politie?
 3. Welke acties heeft het college van B&W ondernomen om deze overlast tegen te gaan?
 4. Hoeveel meldingen van overlast uit de buurt van de Waterspeeltuin heeft de meldkamer van de politie ontvangen en wat is daarmee gedaan?
 5. Zijn er reeds bekeuringen uitgedeeld aan overlastgevende jeugd en zo ja, voor welke strafbare feiten is de betreffende jeugd bekeurd?
 6. Zijn er bedreigingen of is er vandalistisch gedrag ten overstaan van diverse bewoners bij het college van B&W bekend?

Uiterlijk 20 oktober, maar wat Leefbaar 3B betreft liever eerder, zal het college de vragen van Leefbaar 3B beantwoorden en daarmee aangeven wat tegen deze overlast gedaan gaat worden en op welke wijze zal worden ingegrepen.

3 Comments

 1. We hebben in Lansingerland een ‘afsprakenpolitie’ die alles goed vindt en ‘goede’ afspraken maakt (Vriendts) met de jeugd op voorwaarde dat ze hun eigen rommel opruimen. Goed geregeld toch?

 2. dat is toch niet normaal bij die speeltuin watertuin
  en vooral als er niets aan gedaan wordt.
  hard ingrijpen is de beste oplossing.
  aanhouden en veroordelen .
  geen toleranties

 3. het is onbegrijpelijk wat hier allemaal gebeurt, hoe kunnen ze zo,n groot speelpark midden in een woonwijk plaatsen, zo dicht op de appartementen en woonhuizen, Wie wil dit nou in z,n achtertuin hebben? er wordt de bewoners veel rust en leefgenot ontnomen.en zelfs in de nacht gaat het gewoon door , hangjongeren drank en drugs , vernielingen en heel veel herrie. Dit is niet meer leuk!, laat de gemeente een leuke plaats maken voor de jeugd bij Pecto, daar heeft niemand er last van zet die kooi daar neer!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*