Op naar een dementievriendelijke gemeente Lansingerland

dementieLeefbaar 3B fractievoorzitter Wouter Hoppenbrouwer heeft aan het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over de route naar een dementievriendelijke gemeente Lansingerland.

De komende jaren zal het aantal inwoners met dementie sterk toenemen. Maar liefst één op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. In 2040 is het aantal mensen met dementie, mede door de hogere levensverwachting, verdubbeld. Daarmee wordt het volksziekte nummer één. lees meer

Inwoners met dementie moeten, met ondersteuning, zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en deelnemen aan de samenleving. Daar kan iedereen een steentje aan bijdragen. In ondersteuning van de bestaande initiatieven van het Alzheimer Café en de gemeentelijke folder “Vroegsignalering vergeetachtigheid” is Leefbaar 3B van mening dat er een extra stap gemaakt moet worden. In navolging van andere gemeenten roept Leefbaar 3B op om Lansingerland een dementievriendelijke gemeenten te laten zijn.

De vragen die aan het college van B&W zijn gesteld:

  • Is het college bereid om, in samenwerking met Alzheimer Nederland, de mogelijkheden te verkennen om de gemeente Lansingerland een dementievriendelijke gemeente te laten worden?
  • Zo ja, wanneer kunnen wij de resultaten van uw verkenning tegemoet zien?
  • Zo nee, welke motivatie ligt hieraan ten grondslag?

Binnen een maand zal het college de vragen beantwoorden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*