Ontwikkeling centrum Bergschenhoek

Het eerste onderwerp van de eerste digitale commissie algemeen bestuur, was meteen een heel pittig onderwerp: de voortgang van de ontwikkelingen in het centrum van Bergschenhoek.
Het college heeft op 17 maart jl ter informatie een brief aan de raad gestuurd. Hierin wordt uitgelegd waarom de ontwikkeling van het centrum in Bergschenhoek wat vertraging heeft opgelopen. Wat Leefbaar 3B betreft is het een forse vertraging en zijn daar vier oorzaken voor:

  • De communicatie tussen de ambtelijke organisatie en de diverse partijen zoals BIZ (winkeliersgroep), inwoners, winkeliers en stuurgroep loopt niet altijd even snel en soepel
  • Er is een wat moeizame verhouding tussen de ondernemers onderling
  • Het riool moet weer op de schop. Die werkzaamheden staan gepland voor 2021 en zouden mooi aansluiten op de fysieke veranderingen in het centrum
  • De situatie met Corona helpt nu ook niet.

Al deze argumenten zijn wat Leefbaar 3B betreft geen reden om niet te besturen of om geen actie te ondernemen. De voltallige raad heeft deze brief dan ook aangegrepen om het college te verzoeken nu creatief en actief aan de slag te gaan. Wellicht is het een optie om de werkzaamheden aan het riool wat te vervroegen en zijn er onderdelen van het plan die wel nu al uitgevoerd kunnen worden?

Achter de schermen is er in het afgelopen jaar overigens best al veel gebeurd, maar dat is voor de inwoners niet zichtbaar en voor hun is er feitelijk nog niet veel verbeterd. Daarom heeft Leefbaar 3B woordvoerster Marjolein Gielis aan de wethouder gevraagd om niet alleen creatief en actief te zijn, maar vooral communicatief. Laat onze inwoners middels de diverse media weten wat er is gebeurd en wat er gaat gebeuren. Want één ding is duidelijk: we moeten er sámen de schouders onder zetten om te zorgen dat het winkelcentrum van Bergschenhoek weer gaat bruisen!

1 Comment

  1. Heel fijn voor Bergschenhoek, maar wanneer is Bleiswijk nu eens aan de beurt.
    Alles verdwijnt hier, zoals, een prachtige boekwinkel, speelgoedwinkel,winkel voor huishoudelijke artikelen, schoenenzaak.
    Voor dit soort dingen moeten wij bijna altijd ons dorp uit, wel of niet met de auto,(denk a.h.klimaat) scheve stoepen voor de winkels, denk aan mindervalide mensen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*