Nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Het college van B&W heeft op 10 juli 2018 de heer Lucas Vokurka benoemd tot gemeentesecretaris van de gemeente Lansingerland. De nieuwe gemeentesecretaris, tevens algemeen directeur van de ambtelijke organisatie, start zijn werkzaamheden op 24 september 2018.

De heer Vokurka is gekozen na een uitgebreide selectieprocedure die in handen was van Bureau Zeelenberg waaraan zowel een selectiecommissie als een adviescommissie deelnamen. De selectiecommissie heeft na twee gespreksronden haar keuze gemaakt. De ondernemingsraad heeft op de voorgenomen benoeming haar advies uitgebracht.

De 38-jarige Vokurka volgt per 24 september interim-gemeentesecretaris Ron Jeltema op. Vokurka is nu waarnemend secretaris/algemeen directeur en directeur economisch vestigingsklimaat bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Daarvoor was hij wethouder in Delft. lees meer

De nieuwe gemeentesecretaris heeft een belangrijke rol bij het verder ontwikkelen van de organisatie tot een dienstverlenende en toekomstbestendige organisatie. Met de keuze voor de heer Vokurka benadrukt het college van B&W dat regionale profilering één van de speerpunten van het nieuwe college is. Met zijn drive, enthousiasme en netwerk is de heer Vokurka belangrijk om die ambities waar te maken. Hij weet om te gaan met het samenspel van bestuur en organisatie en kan daarin succesvol verbindingen leggen. Tevens is hij een prima strategisch adviseur en sparringpartner voor het gemeentebestuur. Dit maakt de heer Vokurka tot een zeer geschikte kandidaat om als gemeentesecretaris de gemeentelijke organisatie te helpen in de gewenste ontwikkeling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*