Nieuw bestuur Leefbaar 3B

Nieuw bestuur Leefbaar 3B geïnstalleerd

Bestuur Leefbaar3B 2014De algemene ledenvergadering van Leefbaar 3B heeft, op woensdagavond 16 juli in het Natuurcentrum Rotta te Bergschenhoek, haar nieuwe bestuur gekozen en geïnstalleerd. Nieuw gekozen voorzitter Cheryta Buijs bedankte de aftredende bestuursleden, waaronder de interim voorzitter Jan Pieter Blonk en Georgine Zwinkels voor hun inzet in de afgelopen periode.

Cheryta Buijs gaf in een korte motivatie van het nieuwe bestuur aan dat het nieuwe bestuur zich de komende jaren zal inzetten vanuit betrokkenheid en met ambitie voor:
het uitbouwen van het gedachtegoed van Leefbaar 3B dat, in denken en doen lokaal de inwoner centraal stelt;

  • het stimuleren van samenwerking in de breedste zin van het woord zodanig dat, de beloften aan leden en kiezersworden nagekomen;
  • het versterken van de communicatie zodanig dat, leden en kiezers tijdig en goed worden geïnformeerd in overleg met de fractie en wethouder.

Om deze doelstellingen te realiseren en de continuïteit voor de komende vier jaar te waarborgen, is gekozen voor een verbreding van de bezetting van het bestuur naar 7 leden en zijn naast Cheryta Buijs (voorzitter) tevens aangetreden: Jos Thewessen (vice voorzitter), Patra Steehouwer (secretaris), Hugo Groeneveld (2e secretaris), Marcel van den Acker (penningmeester), Regina Schouten (2e penningmeester) en Susan de Kluis (adviseur bestuursprocessen, communicatie en ondersteuning PR).

Het doet Cheryta Buijs als nieuwe voorzitter goed om te zien dat er met de komst van de nieuwe bestuursleden veel aanvullende kennis en ervaring, de nodige intrinsieke motivatie en een behoorlijke dosis enthousiasme en energie wordt meegebracht.

Zo maken we het samen met onze fractie, onze wethouder, onze leden, onze kiezers, en inwoners Leefbaar!

Na de installatie van het nieuwe bestuur gaf Wouter Hoppenbrouwer, de fractievoorzitter van Leefbaar 3B, met een duidelijke presentatie een boeiende inkijk over de afgelopen formatieperiode.

Tenslotte vroeg de Leefbaar 3B wethouder Simon Fortuyn het woord aan het eind van de vergadering .
De wethouder die vijf weken na zijn eerste aantreden al zeker geen onbekende meer is in onze gemeente maakte van de gelegenheid gebruik om de leden in een bruisend betoog te vertellen over de inhoud van zijn portefeuille, die interessant maar niet gemakkelijk is en van zijn eerste ervaringen als wethouder van Lansingerland.

Be3st

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*