Veel meer klachten RET

Met deze kop stond in het AD van 1 maart een artikel betreffende grieven over bus en de metro E lijn. Uit het jaarverslag 2017 van het OV Loket blijkt dat de verdubbeling van het aantal klachten bij de RET is toe te schrijven aan de bus naar Hoek van Holland en de zomerdienstregeling op de metro E lijn (RandstadRail).

Het OV Loket is de landelijke ombudsman voor het openbaar vervoer.

Juist over deze twee onderwerpen heeft u eerder op deze site kunnen lezen hoe Leefbaar 3B raadslid Jan Pieter Blonk met het drama van de Hoekse Lijn en de zomerdienstregeling van metro E bezig is geweest. lees meer

  • De nieuwe metro van Rotterdam naar Hoek van Holland, die € 90 miljoen duurder wordt en pas in december 2018 gaat rijden. Tijdelijk wordt deze dienst, die vroeger door de NS werd gedaan, gereden met RET bussen. En de bussen hebben veel vertragingen en uitval. Uiteindelijk is D66 wethouder Langenberg, vanwege onvoldoende sturing geven aan het project Hoekse Lijn, gedwongen af te treden.
  • De zeven weken durende zomerdienstregeling van metro E lijn (RandstadRail), die van Rotterdam via de Lansingerlandse stations Rodenrijs en Westpolder en via Pijnacker-Nootdorp naar Den Haag rijdt, ligt al twee jaar onder vuur. Bomvolle metro’s in de ochtend- en avondspits. De RET heeft dit najaar aangekondigd de zomerdienstregeling met een week te bekorten. Dat zal waarschijnlijk niet voldoende zijn. De zomerdienstregeling gaat nu gelijk lopen met de zomervakantie van de basisscholen. Leefbaar 3B zal direct weer een de bel trekken als de reizigers tijdens de zomerdienstregeling weer als haringen in een ton zitten.

De problemen met de OV-verbinding Rotterdam – Hoek van Holland zullen zeker tot december van dit jaar aanhouden, omdat dan pas de Hoekse Lijn, de metro van Rotterdam via Schiedam, Vlaardingen en Maassluis naar Hoek van Holland gaat rijden.

Of de problemen met de zomerdienstregeling op de metro E lijn deze zomer voorbij zijn is maar de vraag. De zomerdienstregeling slechts met een week ingekort tot zes weken. Dat is dus nog even afwachten.

1 Comment

  1. Hallo ik ben petri ’t hart ik ben een wajonger mensen die het niet breed hebben vind ik dat ze een gratis ov chip kaart moeten krijgen dat ze overall kunnen gebruiken al weer AOW gehandicapt en mensen die het niet breed hebben mijn stem gaat naar lijst1 vriendelijke groet petri

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*