Leefbaar 3B weer grootste partij in Lansingerland

Leefbaar 3B is net als vier jaar geleden de grootste partij van Lansingerland. Het was een nek aan nek race tussen Leefbaar 3B en het CDA. Leefbaar 3B heeft zeven zetels en het CDA zes, terwijl het verschil in stemmen slechts 13 was.

De definitieve zetelverdeling wordt vrijdagochtend om 10 uur in een zitting van het Centraal Stembureau in de raadszaal vastgesteld. De voorlopige verdeling is:

  1. Leefbaar 3B – 7 zetels
  2. CDA – 6 zetels
  3. VVD – 5 zetels
  4. D66 – 4 zetels
  5. ChristenUnie – 3 zetels
  6. PvdA – 2 zetels
  7. WIJ Lansingerland – 2 zetels
  8. GroenLinks – 1 zetel
  9. Partij Neeleman – 1 zetel

Leefbaar 3B lijsttrekker Wouter Hoppenbrouwer was heel blij met deze uitslag. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Leefbaar 3B tweede zou worden, maar bij bekendmaking van de laatste drie stembureaus ging Leefbaar 3B net voorbij het CDA. De overwinning van Leefbaar 3B is kleiner dan vier jaar geleden toen Leefbaar 3B negen zetels behaalde tegen het CDA en de VVD elk zes. De VVD is van zes naar vijf zetels gegaan en de PvdA van drie naar twee. D66 heeft zich verdubbeld van twee naar vier zetels en de nieuwe partij WIJ Lansingerland is binnengekomen met twee zetels. ChristenUnie (drie zetels) en GroenLinks (één zetel) zijn gelijk gebleven. Na ruim zeven jaar is Pedro de Haas van Partij behoud huis de Haas zijn ene zetel kwijtgeraakt. De partij Nieuwe Democraten Lansingerland heeft geen zetel weten te bemachtigen.

Leefbaar 3B zal direct na de definitieve vaststelling van de uitslag op vrijdagochtend 21 maart het eerste initiatief nemen tot de vorming van een nieuw college.

1 Comment

  1. Van harte gefeliciteerd met dit prima resultaat, behaald onder een erg moeilijk gesternte. En ook fijn te lezen dat de partij waar ik ook sympathie mee heb, het CDA, het resultaat van 4 jaar geleden heeft geëvenaard.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*