Leefbaar 3B was, is en blijft tegen grootschalige asielopvang in Lansingerland

“Juist in deze tijden van schaarste en onzekerheid moeten we zorgen voor onze eigen inwoners”, aldus Johan Philippens namens Leefbaar 3B gedurende het debat op 29 juni 2023 (hierboven terug te kijken) over grootschalige noodopvang asielzoekers in Lansingerland. Veel huishoudens in Nederland staan onder druk, 1,3 miljoen Nederlanders leven in armoede en 120.000 huishoudens zijn afhankelijk van voedselhulp. Helaas zijn er in Lansingerland ook te veel inwoners die onder deze groep vallen. Deze groep mag niet vergeten worden ten koste van grootschalige opvang asielzoekers! Onze maatschappelijke voorzieningen mogen niet teruglopen en moeten beschikbaar blijven voor onze inwoners die hiervan afhankelijk zijn. Om deze reden heeft Leefbaar 3B tégen grootschalige opvang van asielzoekers in Lansingerland gestemd.

Ook is deze grootschalige asielopvang niet in het belang van de asielzoeker zelf. Vluchtelingenwerk en VN-vluchtelingen organisatie zelf geven aan dat o.a. grootschalige opvang leidt tot meer stress en conflicten in een AZC. Misdragingen van asielzoekers zorgen vervolgens voor negatieve beeldvorming in de media. Met terughoudendheid van gemeentes en inwoners tot gevolg. In deze negatieve spiraal moeten we als Lansingerland niet terecht komen. Daarnaast vindt Leefbaar 3B dat de gemeente Lansingerland helemaal niet aan zet is. Met de opvang van Oekraïners op twee locaties hebben we als gemeenschap een grote stap naar voren gezet om de brede migratieproblematiek waar we als land mee te maken hebben aan te pakken. Wat Leefbaar 3B betreft hoeven we niet op alle migratiegroepen maximaal inzet te plegen.

Helaas was de steun van de partijen VOOR Lansingerland en VVD onvoldoende om grootschalige asielopvang in Lansingerland tegen te houden. Leefbaar 3B zal zich desondanks blijven inzetten voor échte oplossingen: dat is namelijk in het belang van Lansingerland en de asielzoekers zelf.

Maakt u zich ook zorgen? Denk met ons mee via Twitter, Facebook of Instagram of doe met ons mee en word lid. Bij Leefbaar 3B kan iedereen bijdragen aan een beter Lansingerland, want alleen samen maken wij het leefbaar. Juist nu!

1 Comment

  1. Stop met asielzoekers. In veel landen zijn naburige opvang mogelijk maar ze willen hun zakken vullen zonder iets er voor te doen. We zouden brood, bed en bad geven maar ze eisen huizen en uitgebreide meubilair uitrusting. Wij moeten maar betalen vanuit Den Haag. Voor de oekraine mensen oke maar als ze weer terug kunnen keren dan sturen we ze weer naar hun land. In ieder geval werken ze.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*