Raadslid Leefbaar 3B – Bleiswijk

Johan woont sinds 2017 in Bleiswijk. Hij is opgegroeid in het meest zuidelijke puntje van Limburg (Eijsden). Na woonachtig te zijn geweest in Maastricht, Utrecht en Rotterdam is hij uiteindelijk geland in Lansingerland om daar met zijn vrouw hun twee kinderen te zien opgroeien. Johan heeft bewust gekozen voor Lansingerland omdat het een veilige, groene en bereikbare omgeving is. Een jonge gemeente met een rijk verenigingsleven. Johan is regelmatig te vinden in Bleiswijk. In het centrum voor boodschappen en een kop koffie, het Rottemeren gebied voor een wandeling of hardlopen en op de sportvelden van de Soccer Boys.
Van origine is Johan Arbeids- en organisatiepsycholoog en bedrijfseconoom. Met gevoel voor de “harde” organisatiekant en de “zachte” menselijke gedragskant. Op dit moment werkt Johan als leidinggevende bij de politie. Daar stuurt hij een team aan van HR ontwikkel experts en management development adviseurs. Met dit team draagt hij zorg voor de ontwikkeling van de politiecollega’s, zodat zij nog beter op straat hun werk uit kunnen voeren en bijdragen aan een veilige omgeving.
Hiervoor heeft hij gewerkt als operationeel leidinggevende bij de recherche en financiëel adviseur bij verschillende verzekeraars.
Johan is sinds vier jaar actief in de lokale politiek als woordvoerder veiligheid, bestuur, en financiën.
Zijn doel: de dorpen en buurtschappen iedere dag een klein stukje beter maken en iets terug doen voor de gemeenschap. Johan kiest bewust voor een lokale partij omdat deze maar één belang dient: het belang van de inwoners van de gemeenschap Lansingerland.

Functie

  • Lid commissie Algemeen Bestuur

Contact

E-mailadres: j.philippens@live.com

Nevenfuncties

  • Manager HR ontwikkeling Politie Nederland