Leefbaar 3B feliciteert Jos Thewessen met draaginsigne Nobelprijs VN militairen

2016-06-04-Veteranendag-Lansingerland_500Vier inwoners van Lansingerland hebben zaterdag 4 juni het Draaginsigne Nobelprijs VN militairen opgespeld gekregen. Alle vier waren VN militair in de periode van de oorlog in Libanon van 1979 tot 1985. Het Leefbaar 3B lid Jos Thewessen (60 jaar, op de foto 2e van rechts ) is één van hen. Hij is 40 jaar beroepsmilitair geweest. Na Libanon is hij als militair in verschillende landen van het Midden Oosten actief geweest.

Peter Brinkers (53 jaar), Johan Wiegman (56 jaar) en Karijo Partosoebroto (57 jaar) hebben na Libanon het leger verlaten en zijn in de burgermaatschappij gaan werken. lees meer

Aan de Verenigde Naties (VN) is in 1988 de Nobelprijs voor de vrede toegekend aan dertien VN-vredesmachten. Libanon is één van de dertien. Het duurde nog tot 2015 tot dat het draaginsigne Nobelprijs VN militairen is ingevoerd en twee weken geleden zijn ze in Lansingerland uitgereikt.

Bestuur en fractie van Leefbaar 3B feliciteert de vier voormalige VN militairen met hun onderscheiding. Zij hebben het verdiend met hun inzet voor “Vrede, Vrijheid en Veiligheid.”

Foto gemaakt door Trees Borkus

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*