Interesse in gemeentelijke politiek?

De gemeenteraad organiseert een cursus voor inwoners die belangstelling hebben om de lokale politiek in Lansingerland in te gaan.

In maart 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Misschien ziet u zichzelf wel als raadslid, maar weet u niet hoe u dat moet aanpakken. Of wilt u meer kennis over de politieke gang van zaken binnen onze gemeente? Volg dan de Cursus Lokale Politiek Lansingerland. Deze cursus geeft u en de lokale politieke partijen de mogelijkheid met elkaar kennis te maken.

Actieve rol in gemeenteraad

De deelname aan de cursus is gratis en staat open voor inwoners van Lansingerland. We vragen van de cursisten wel de ambitie om actief te willen worden in de lokale politiek. Of u die stap ook daadwerkelijk zet aan het eind van de cursus is geheel aan u.

Zes bijeenkomsten

Tijdens de zes avonden leert u meer over de politiek van de gemeente, vergroot u uw kennis over de politiek in het algemeen én leert u vaardigheden als debatteren. De cursus wordt gegeven door ProDemos en vindt plaats van 20:00 tot 22:30 uur op de volgende dagen:

Dinsdag 19 maart

  • Introductie en algemene staatsinrichting: hoe wordt Nederland bestuurd en wat is de plaats van de gemeente.

Woensdag 27 maart

  • De gemeente: hoe werkt de gemeente; de besluitvorming binnen de gemeente; beïnvloeding van besluitvorming binnen de gemeente.

Woensdag 3 april

  • De gemeenteraad: taken rollen gemeenteraad; de instrumenten van een raadslid; basiskennis over gemeentefinanciën.

Woensdag 17 april

  • Verkiezingen: politieke partijen; hoe wordt je politiek actief; hoe stel je je kandidaat.

Woensdag 24 april

  • Debatteren: debattraining; debat met gemeenteraadsleden.

Donderdag 25 april

  • Bijwonen raadsvergadering: observatieopdracht; uitreiking certificaten.

Aanmelden

U kunt zich tot 25 februari 2013 aanmelden bij de raadsadviseur van de gemeente, Lianne van den Houten, tel. 010 – 800 43 92 of lianne.van.den.houten@lansingerland.nl Ook voor vragen over de cursus kunt u bij haar terecht. Wilt u bij uw aanmelding motiveren waarom u wilt deelnemen aan de cursus. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Zijn er minder dan 10 deelnemers, dan gaat de cursus niet door. Mochten er meer dan 25 inwoners zich aanmelden dan wordt via een voorgesprek een selectie gemaakt.

– – –

De gemeenteraad organiseert voor geïnteresseerde inwoners, op initiatief van Leefbaar 3B, deze Cursus Lokale Politiek Lansingerland. Leefbaar 3B vindt het van belang dat informatie wordt gegeven over de politiek zonder een partijpolitieke kleur. Natuurlijk hoopt Leefbaar 3B uit de aanmelders voor deze cursus ook mensen voor de eigen partij te interesseren.

Leefbaar 3B is blij dat de gemeenteraad de cursus opgepakt heeft. De griffie heeft inmiddels aangegeven dat er enthousiast is gereageerd op de cursus en dat het aantal aanmeldingen ruim boven de tien ligt. De cursus gaat dus door. In de Heraut van aanstaande woensdag 20 februari komt een artikel over deze Cursus Lokale Politiek Lansingerland. Wacht niet te lang met aanmelden want er kunnen maar 25 mensen aan de cursus deelnemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*