INRICHTINGSPLAN OPENBARE RUIMTE BERKEL CENTRUM WEST

Tijdens de commissie ruimte van 12 november jl. stond het inrichtingsplan openbare ruimte Berkel Centrum West op de agenda als bespreekpunt. Er werd niet gevraagd om een beslissing en daarom gaat dit onderwerp dus niet naar de raadsvergadering voor akkoord.
Het betreft wel een mooi inrichtingsplan, de fietsbrug van de Gemeentewerf naar de Röntgenstraat moet voor veiligheid zorgen voor de kinderen die op de fiets naar school gaan. Verder wordt er middels het planten van een aantal grote bomen en het aanleggen van fonteinen een gezellig centrum gecreerd. Hiermee wordt een sociaal centrum gemaakt dat ook nog eens zorgt voor verbetering van de klimaatadaptatie. De Gemeentewerf en de Boerhavestraat worden aangepast met vrij liggende fietspaden. Samen met maatregelen om de eventuele overlast voor de bewoners van de Gemeentewerf tegen te gaan .

Voor Leefbaar3B was er nog het punt van de blinde garagemuur van de parkeergarage van de Lidl. In een eerdere presentaties was toegezegd dat deze muur een groen aanzien zou krijgen middels beplanting, waardoor ook het schijnsel van koplampen richting de appartementen aan de Röntgenstraat voor minder overlast zou zorgen. In het nieuwe inrichtingsplan is hier geen sprake meer van. Leefbaar3B heeft er, bij monde van Georgine Zwinkels, bij de wethouder op aangedrongen om dit toch uit te voeren en om ook om te zoeken naar oplossingen voor de overige parkeerproblemen. Wellicht is het een oplossing om te zorgen voor een opheffing voor de directe bewoners?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*