Herstel ceremonie hijsen regenboogvlag

Op 11 oktober is de jaarlijkse wereldwijde Coming Out Day. Deze dag staat in het teken van de bevordering van de sociale acceptatie van de LHBTI gemeenschap, zodat iedereen zichzelf kan zijn. Daarom wordt in veel gemeentes op deze dag de regenboog vlag gehesen.

In Lansingerland ging het hijsen van de vlag de afgelopen jaren gepaard met een ceremonie waarbij wethouder Simon Fortuyn een toespraak hield en samen met een raadslid de vlag hijst. lees meer

De afgelopen Coming Out Day vond er geen ceremonie plaats en het college liet weten aan de gemeenteraad hier de komende jaren vanaf te zien. Aanleiding voor de PvdA om een motie in te dienen om de ceremonie in ere te herstellen. Namens Leefbaar 3B liet woordvoerder Machiel Crielaard weten de motie een nobel initiatief te vinden dat door de fractie van Leefbaar 3B wordt ondersteund. Het eerste grondbeginsel van onze partij is immers niet voor niets dat Leefbaar 3B pal staat voor alle burgers van Lansingerland ongeacht religie, (landelijk) politieke overtuiging, geaardheid, maatschappelijke positie en ras.

De fractie van Leefbaar 3B plaatste wel de kanttekening dat de opkomst bij de ceremonie in de afgelopen jaren matig was. Daarom hebben wij tijdens de raadsvergadering een oproep gedaan om ook scholen, sportverenigingen, werkgevers en maatschappelijke organisaties nadrukkelijk uit te nodigen voor deze ceremonie, of om hen uit te nodigen een eigen ceremonie te organiseren.

Leefbaar 3B kijkt voor 2020 uit naar een druk bezochte ceremonie die een duidelijke bijdrage zal leveren aan de sociale acceptatie van de LHBTI gemeenschap.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*