Half mei worden plantenbakken opgehangen in winkelcentra van Lansingerland

De motie “Hanging baskets”, ingediend door Leefbaar 3B, is op 28 maart 2019 met een ruime meerderheid in de raad van Lansingerland aangenomen. Wethouder Simon Fortuyn is er direct mee aan de slag gegaan en dat heeft er toe geleid dat na half mei de plantenbakken aan de lantarenpalen in de drie winkelcentra van Berkel, Bergschenhoek en Bleiswijk worden opgehangen. Het college heeft besloten ook hanging baskets op te hangen in het winkelcentrum het Gouden Hart bij station Westpolder.

De winkeliersverenigingen zijn enthousiast over de aanpak en de afspraken die gemaakt zijn met de gemeente. Voor deze verfraaiing van de winkelcentra stelt het college voor de kosten in de begroting op te nemen. De gemeente betaalt de aanschaf en de winkeliersverenigingen betalen het onderhoud. Dat betekent dat de gemeente 70% betaalt en de winkeliersverenigingen 30%. Voor het eerste jaar (2019) worden de kosten die de gemeente heeft (€ 20.640) uit het budget wijkgericht werken betaald.

Na half mei zien de winkelcentra in Lansingerland er heel fleurig uit. Dat draagt bij aan schone, veilige, gezellige en bruisende winkelcentra die bezoekers boeien en de levendigheid vergroten.

Door de uitvoering van deze motie komt achteraf het burgerinitiatief 2017-2018 van de heer Kees Colin “Knusser maken van de dorpskern Bleiswijk” alsnog tot uitvoering.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*