Geslaagde Kunsttoer in Lansingerland

In het weekend van 6 en 7 oktober kon Lansingerland weer genieten van het jaarlijkse culturele hoogtepunt in de gemeente, de Kunsttoer.

Het was de 24ste keer dat de Kunsttoer werd georganiseerd. De 24 deelnemende kunstenaars hebben elk op hun eigen locatie inwoners van Lansingerland rondgeleid in hun atelier. Een prachtig boekje met plattegrond erbij maakte het bezoeken van de ateliers gemakkelijk.

Mooi om te zien dat in onze gemeente Lansingerland cultuur wordt gewaardeerd en de ruimte krijgt om tot volle wasdom te komen.


Kunst en Cultuureiland De Watergang

Eén van de locaties van de Kunsttoer is aan de Klapachterweg 2 op het bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk. De stichting Kunstenaarscollectief “Kunst en Cultuureiland De Watergang”, maakte van de gelegenheid gebruik haar toekomstplannen te presenteren. lees meer

Voor raadsleden was er op vrijdagmiddag 5 oktober daarom een “sneak-preview”. Zij hebben daar van de kunstenaars Monique van der Mije en Stan Hill uitleg gekregen over hun toekomstplannen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Kunst & Kultuureiland De Watergang”]

De ambitie is om De Watergang te ontwikkelen naar een plek waar meerdere scheppende kunstenaars in een inspirerende omgeving hun werk kunnen doen. Liefst op de vingers gekeken door iedereen die dat graag wil. Het is immers juist de bedoeling van de initiatiefnemers dat hun kunst, maar ook het maakproces, zichtbaar is. Het samenbrengen van de scheppende kunst en het publiek.

Zij denken aan
✔ werk- en expositieruimte voor meerdere kunstenaars;
✔ het inrichten van een rustpunt met vrij toegankelijke beeldentuin;
✔ het openen van een theetuin, waar ontmoetingen kunnen plaatsvinden tussen kunstenaars, belangstellende inwoners of passanten die even neerstrijken in deze groene oase;
✔ het organiseren van laagdrempelige exposities en workshops met het doel scheppende kunst van haar soms nog wat elitaire imago te ontdoen;
✔ontsnellen, vertragen, rust pakken in de vergaderruimte voor het omringende bedrijventerrein.

Er is nog heel wat werk aan de winkel om, het met sluiting bedreigde, Cultuureiland De Watergang qua inrichting en staat van onderhoud op een aanvaardbaar niveau te brengen. Bovendien zijn de gronden en gebouwen nog niet van Stichting Kunstenaarscollectief “Kunst en Cultuureiland De Watergang”. Er moet dus geïnvesteerd worden. Wat de rol van de gemeente Lansingerland in deze mooie creatieve ontwikkeling moet zijn, zal in de gemeenteraad moeten worden besproken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*