Gerrit van Loon vertrekt uit Lansingerland

Freelance journalist Gerrit van Loon (37 jaar) stopt met het schrijven over Lansingerland in de 3B-Krant. In een heel klein artikeltje werd dat in de 3B-Krant van woensdag 27 juni aangegeven. Voor Leefbaar 3B aanleiding om uitgebreider aan Gerrit zelf te vragen waarom hij stopt bij de 3B-Krant.

Terug naar Zeeland
Hij gaat met z’n gezin terug naar z’n geboortestreek. Gerrit, geboren in Tholen en zijn vriendin, geboren in Ellemeet, zijn echte Zeeuwen en dat Zeeuwse gevoel willen ze ook aan hun twee kinderen van vier en zeven jaar meegeven. Ze hebben een huis gekocht in Nieuwerkerk, vlak bij Zierikzee.

Opleiding Journalistiek
Zijn opleiding journalistiek heeft hij aan de Hogeschool Utrecht gedaan, die beter bekend staat als de School voor de Journalistiek. Het is de oudste hogere beroepsopleiding voor journalisten in Europa. In 2005 heeft Gerrit zijn studie afgerond en is gaan werken in Rotterdam. Ruim zeven jaar geleden is hij neergestreken in Hillegersberg in het Kleiwegkwartier. lees meer

Freelancer
Gerrit heeft als freelancer de afgelopen jaren veel geschreven voor het AD, de Havenloods, de 3B-Krant, de IJssel- en Lekstreek (Capelle) en het Kasteel Nieuws van de supportersvereniging van Sparta.

Vanaf april 2014 tot en met juni 2018 heeft Gerrit heel veel geschreven over Lansingerland. Niet alleen over gemeentepolitiek, maar ook over allerlei andere zaken die voor inwoners van Lansingerland belangrijk zijn. Zeker de moeite waard was zijn wekelijkse column in de 3B Krant. Daarvoor was hij veel te vinden in de drie dorpen van Lansingerland. Zijn oren en ogen hield hij wagenwijd open en dat was ook nodig voor z’n column. Vaak werd hij aangesproken en kreeg hij een verhaal te horen. Nog al eens eindigde zo’n gesprek met: “Misschien heb je er iets aan, maar je hebt het niet van mij hoor.”

Jij schrijft vaak wel erg scherp. “Ik probeer zo veel mogelijk de waarheid neer te zetten”, gaf hij aan. “Ik hou niet van halfslachtig omschrijven. Goed benoemen, het moet duidelijk zijn. Ik realiseer me heel goed dat niet iedereen dat leuk vindt. Wat ik heel goed vind van de gemeenteraad van Lansingerland is dat de raadsleden niet op de man spelen. Daar kunnen ze in de raad van Rotterdam nog wat van leren. Daar komt het vaak voor dat raadsleden elkaar in hun spreekbeurten persoonlijk aanvallen, in plaats van je te beperken tot de inhoud van de zaak.”

Toekomst in Zeeland
Wat ga je doen in Zeeland? Mijn vriendin werkt bij een ICT bedrijf en dat blijft ze bij hetzelfde bedrijf gewoon doen. Ik heb al contacten met Omroep Zeeland, de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en lokale huis aan huiskranten op Schouwen-Duiveland. Mijn banden met het AD houd ik aan. Naast het freelance journalistenwerk ben ik ook bezig om een roman te schrijven. Mijn twee kinderen gaan met ingang van het nieuwe schooljaar naar de basisschool in Nieuwerkerk. De directeur van de school was dolblij met de aanmelding van onze twee kinderen, want we gaan wel in een krimpregio wonen.

Sparta
Spartaan in hart en nieren, dat is Gerrit van Loon al jaren. Hij is bestuurslid van de supportersvereniging “De Sparta Supporter” en hoofdredacteur van het Kasteel Nieuws. Ook in Zeeland blijf ik Spartasupporter, maar mijn bestuurslidmaatschap van supportersvereniging ga ik beëindigen. Hoofdredacteur van het Kasteel Nieuws blijf ik voorlopig wel en mijn seizoenkaart 2018-2019 heb ik al in huis. Voor de thuiswedstrijden van Sparta kom ik dus vaak weer in Rotterdam.

Goede toekomst op Schouwen-Duiveland
Leefbaar 3B wenst Gerrit en z’n gezin een goede toekomst in Zeeland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*