Gepaste blijdschap over de verkiezingsuitslag

Wouter Hoppenbrouwer voor camera RTV Lansingerland
Wouter Hoppenbrouwer voor camera RTV Lansingerland

Vrijdagochtend 21 maart om 10.00 uur maakte burgemeester Coos Rijsdijk de definitieve verkiezingsuitslag bekend. Leefbaar 3B is wederom net als in 2010 de grootste partij. De grootste partij blijven, na vier jaar waarin niet alles van zelf ging, is een prima prestatie. Een prestatie, waar wij heel erg blij mee zijn. Een mogelijke hertelling hangt nog wel in de lucht, maar eerlijk gezegd verwachten wij niet dat dit gevolgen zal hebben voor de zetelverdeling.

Naast de vreugde moeten wij ook realistisch zijn en vaststellen dat wij stemmen hebben verloren. Van negen naar zeven zetels is een serieus signaal van de kiezer, dat wij niet zullen bagatelliseren. Gekscherend werd al gepubliceerd, dat er eerder sprake is van L1B in plaats van L3B. Als je het aantal uitgebrachte stemmen op Leefbaar 3B afzet tegen de kiesgerechtigden uit de drie dorpskernen, is er zeker ruimte voor verbetering. Echter, als je de 4475 op Leefbaar 3B uitgebrachte stemmen over de drie dorpskernen uitrekent, kom je toch op een hele mooie verdeling uit, te weten Berkel en Rodenrijs (40%), Bergschenhoek (25%) en Bleiswijk (35%). Overall overheerst een grote mate van tevredenheid. Immers, Leefbaar 3B heeft wederom aangetoond dat zij een politieke partij van formaat is en niet meer weg te denken is in het lokale politieke landschap.

Wij danken de kiezers voor het vertrouwen in ons. Wij beseffen dat een zware verantwoordelijkheid ons wacht. Immers, de financiële situatie is bar en boos en vraagt om hele moeilijke beslissingen, waarbij onze koers blijft: behoud vitale dorpskernen, veiligheid en het zoveel mogelijk in stand houden van de bestaande gemeenschapsvoorzieningen. Naast bestrijding geluidsoverlast zal ingezet worden op het wijkgericht werken en het tijdig betrekken van inwoners bij onderwerpen die hen aangaan. Niet over hen beslissingen nemen, maar met hen beslissingen nemen. Ons motto van de verkiezingen staat als een huis: SAMEN MAKEN WIJ HET LEEFBAAR. Met jullie zorgen wij ervoor dat het plezierig wonen, werken en recreëren blijft in Lansingerland.

Wouter Hoppenbrouwer

Lijsttrekker Leefbaar 3B  

Wouter Hoppenbrouwer voor de camera van RTV Lansingerland
Wouter Hoppenbrouwer voor camera van RTV Lansingerland

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*