Eerlijk is Eerlijk

In de Heraut van 18 december kondigt Eddy Neeleman zijn nieuwe partij aan. Een van de redenen van oprichting is integriteit. Integriteit vertaal ik kort en bondig in eerlijk en betrouwbaar zijn. Het is vooral opvallend dat juist raadslid Eddy Neeleman hier voor pleit. Op zijn website staat de volgende passage: ”Door een verschil in standpunten over integriteit en het niet willen meewerken aan de uitzetting van het echtpaar De Haas, is Eddy Neeleman begin 2011 uit partij Leefbaar 3B gestapt.” Als vertegenwoordiger van Leefbaar 3B ervaar ik dat als een opzienbarende uitspraak. Hij is niet zelf opgestapt. Hij is door de partij uiteindelijk geroyeerd vanwege een drietal zaken, die met name te maken hebben met niet integer handelen van Eddy Neeleman:

  1. Het lekken uit een vertrouwelijke brainstormoverleg van de Leefbaar 3B fractie over een onderwerp, waarvan het standpunt nog moest worden bepaald. “Na een vertrouwelijke brainstormbijeenkomst van de fractie betreffende de A13/16 maakte Eddy Neeleman selectief onderdelen openbaar op een wijze die bovendien de waarheid geweld aandoet. Door dit gedrag heeft Eddy Neeleman inwoners van Lansingerland op het verkeerde been gezet.” Deze woorden heeft de fractievoorzitter van Leefbaar 3B in de raad van 24 februari 2011 uitgesproken.
  2. Aantoonbaar heeft hij zich in 2010 en 2011 niet gehouden aan de gedragscode raadsleden door informatie van het gemeentelijk raadsinformatiesysteem beschikbaar te stellen aan derden;
  3. Hij is opgetreden als adviseur in een zaak tegen de gemeente Lansingerland. De gemeentewet verbiedt dit. In de fractie is hem van te voren aangegeven dat hij dit krachtens de gemeentewet niet kan en mag doen. Hij heeft het toch gedaan en heeft daarvoor later van de burgemeester een berisping gekregen.

In december 2009 hebben alle kandidaat raadsleden van Leefbaar 3B, ook Eddy Neeleman, een verklaring ondertekend, waarvan de laatste regel is: “Indien een raadslid gekozen vanuit de lijst van Leefbaar 3B geen lid meer is van Leefbaar 3B, zal hij of zij zijn of haar raadszetel beschikbaar stellen door af te treden als raadslid.” Deze door hemzelf getekende belofte heeft hij geschonden. Dit is geen integer gedrag van Eddy Neeleman.

Wij hebben uit respect jarenlang op onze handen gezeten. Als onwaarheden inzet worden voor de verkiezingen is de maat vol. Eerlijk is eerlijk.

Wouter Hoppenbrouwer – Lijsttrekker Leefbaar 3B

1 Comment

  1. Bondig en duidelijk geformuleerd.
    Neem aan dat jullie dit ook aan Eddy Neeleman zelf en de Heraut communiceren.

    Gr
    Ronald

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*