Druk bezochte ledenvergadering Leefbaar 3B

Het thema van de ledenvergadering was:  
hoe moeten we omgaan met de voor de deur staande bezuinigingen.
Leefbaar 3B heeft een muntjesspel, dat een aantal jaren geleden ook op een ledenvergadering is toegepast. Toen ging het over extra bestedingen en uitgaven. Waar zetten we onze muntjes in.
Nu gaat het over bezuinigingen en dus waar halen we muntjes weg en waar niet.

Voorafgaand aan het bezuinigingsspel heeft fractievoorzitterJan Pieter Blonk uitgelegd dat de financiële situatie van de gemeente er niet rooskleurig voorstaat. De voorzitter van BVCB heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om als niet-lid in te spreken in de ALV van Leefbaar 3B. Zijn pleidooi was helder; spaar de sport voor gemeentelijke bezuinigingen. In een vlammend betoog gaf hij aan dat er stevige relaties zijn tussen sport, gezondheid en veiligheid.
Over ligging van de ZoRo-busbaan nabij de woningen aan de Berkelse weg heeft Jeroen v.d. Berg ingesproken. Hij gaf met name de moeizame communicatie met de gemeente aan over een in zijn visie makkelijk op te lossen probleem over de privacy van de woningen vlak bij de busbaan.

De uitkomst van het door Marjolein Gielis geleide bezuinigingsspel, dat gespeeld is door de 35 aanwezige inwoners van Lansingerland, heeft er toe geleid dat krap 90% van de aanwezigen vinden dat veiligheid, WMO en sport zoveel mogelijk gespaard moeten worden bij bezuinigingen. Voor wonen, werken en sociale zekerheid gaf tweederde van de aanwezigen aan terughoudend te zijn met bezuinigingen. Wat betreft verkeer, ontsluiting en wegen gaf zo’n 70% van de aanwezigen aan dat daar wel op bezuinigd kan gaan worden.

Al met al een goede informatieve avond die geopend is met een terugblik van de vicefractievoorzitter van Leefbaar 3B Wouter Hoppenbrouwer op de afgelopen twee jaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*