De maalderij Treurniet wordt prachtige woonlocatie

Op de locatie van mengvoerbedrijf Treurniet in het centrum van Berkel komt een prachtige woonlocatie met 34 appartementen. Er wordt al heel lang over deze plek in het centrum van Berkel gesproken. In 2012 werd het dossier weer opgepakt, maar rond de eeuwwisseling speelde dit al.

Aanvankelijk zou de raad in mei een besluit nemen over het bestemmingplan. Er waren toen nog te veel onduidelijkheden onder andere of de bedrijfsvoering van slager De Rooij niet belemmerd zal worden. Op verzoek van Leefbaar 3B raadslid Jan Pieter Blonk is overleg opgestart tussen slager De Rooij, de gemeente en de projectontwikkelaar.

In eerdere plannen bestond de opbouw op de maalderij uit twee woonlagen. Dat is naar één woonlaag gegaan. Dit dreigt echter ten kost te gaan van de goedkopere starterswoningen. Leefbaar 3B heeft er bij de wethouder op aan gedrongen dat zij haar uiterste best doet om het aantal starterswoningen op tien te houden.

Het is heel goed dat er overeenstemming is met Treurniet, de slager en de omwonenden. Het is een mooi ontwerp. Een verrijking voor het centrum van Berkel en Rodenrijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*