BOB-bus in nacht vrijdag en zaterdag uitbreiden

Bob campagne bob bus_LansingerlandDe BOB-bus (13 lijnen) in de regio moet eerder gaan rijden in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag, heeft Leefbaar 3B aangegeven. De BOB-bus vervoert in beide nachten inwoners van onder andere Lansingerland vanuit het uitgaanscentrum in Rotterdam naar de deel- en buurgemeenten, om te voorkomen dat bestuurders met alcohol op toch achter het stuur in de auto gaan zitten.

Er zit nu een gat van ruim 1,5 uur tussen het stoppen van de reguliere dienstregeling van de RET (bus, tram en metro/Randstadrail) en de BOB-bus. lees meer

Het gat is van 00:30 uur tot 02:10 uur. Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk heeft voorgesteld in de brief aan de Metropoolregio een pilot op te nemen om de BOB-busdienst voor de gehele regio voor 1 jaar op vrijdag- en zaterdagnacht om 00:30 uur te laten gaan rijden in plaats van 02:10 uur. Tegelijkertijd moet een reclame- c.q. marketingcampagne worden gestart voor de uitgebreide vervoersmogelijkheid van de BOB-bus. Na een jaar moet duidelijk zijn of de BOB-bus voldoende passagiers heeft vervoerd in de extra 1,5 uur en of de vervroegde starttijd van de BOB-bus kan worden gehandhaafd. Bijna alle fracties hebben er mee ingestemd dit in de brief aan de Metropoolregio op te nemen. Alleen de PvdA sprak zich hierover in de vergadering van de raadscommissie niet uit, echter op de sociale media gaven zij al snel aan hier niets in te zien.

In de brief is ook opgenomen dat het van belang is de bushalte bij het gemeentehuis in ere te herstellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*