Betaalbare woningen

Lansingerland maakt samen met Rotterdam en omliggende gemeenten deel uit van een woonregio. Daarbinnen worden de sociale huurwoningen verdeeld. Elke gemeente brengt een bod uit waarin aangegeven wordt hoeveel woningen zij wil gaan bouwen en in welke categorie. De provincie beoordeelt de biedingen van de gemeenten.

De provincie beoordeelde het bod van enkele gemeenten waaronder Lansingerland als onvoldoende in evenwicht. Het college had in reactie daarop een conceptbrief met een aangepast bod opgesteld. Dit kwam neer op de helft betaalbaar in de nog te ontwikkelen locaties. Dat betaalbare deel bestond uit goedkope koopwoningen en sociale huurwoningen in de verhouding 50/50 of 40/60.

Wilderszijde is een van de te ontwikkelen wijken en hiervoor was subsidie aangevraagd in het kader van de Woningbouwimpuls. Deze aanvraag is afgewezen, wat voor het college aanleiding was om de brief aan de provincie aan te passen met de clausule dat de bespreking van de plannen voor Wilderszijde heropend wordt.

Leefbaar 3B heeft bij het debat over de brief aangegeven dat zij het geplande aandeel betaalbare woningen wil handhaven en dat dus naar een andere financiële optimalisatie gezocht moet worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*