Bedrijvenpark Oudeland en de Van Oldenbarnevelthoeve

In de commissie Ruimte van 16 maart 2011 is het bestemmingsplan bedrijvenpark Oudeland besproken. In het nieuwe bestemmingsplan wordt het hele gebied opnieuw gedetailleerd bestemd.

Tijdens het debat ging de meeste aandacht uit naar de Van Oldenbarnevelthoeve, een monumentale cultuurhistorische boerderij, gelegen midden in dit bedrijvenpark en bewoont door de familie Koot.

De gemeente heeft bij aankoop van de gronden voor het bedrijvenpark Oudeland met de familie Koot afgesproken dat er nog twee generaties op deze hoeve kunnen blijven wonen. De wens van de familie om naast de woonfunctie zes zorgwoningen te mogen ontwikkelen is al een tijd een discussie, die gezien de hoofdbestemming “bedrijventerrein” niet zo eenvoudig was.

De fractie van Leefbaar 3B heeft zich van af het allereerste begin ingezet voor de mogelijkheid van deze zes zorgwoningen en was dan ook blij van Leefbaar 3B wethouder Henk de Paepe te horen dat het college nu voorstelt dit mogelijk te maken door het opnemen van een ontheffingsmogelijkheid. De wethouder gaf aan voorvarend te werk te willen gaan in het realiseren van de plannen van deze zes zorgwoning op de Van Oldenbarnevelthoeve. Verwacht wordt dat de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan in de raadsvergadering van 31 maart zal goedkeuren.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*