Floriade 2022

In het prachtige kantoor van Anthura zijn de eerste stappen gezet voor de Floriade 2022 in het Groene Hart van Zuid-Holland. Onder leiding van Koos Rijsdijk, de burgemeester van Boskoop, zijn inspirerende presentaties gehouden om de decentrale Floriade 2022 binnen te halen. De Floriade kan voor het Groene Hart en onze gemeente een verbetering van de kwaliteit van het openbare gebied worden. Het nieuwe Bleizo zal de poort worden van de Floriade. De deelnemers in de organisatie zijn het bedrijfsleven, de provincie en een 12-tal gemeenten.

In 1992 was in Zoetermeer een Floriade. Dat was op een centraal gebied. Het idee nu is een decentrale Floriade op verschillende locaties in en aan de rand van het Groene Hart van Zuid-Holland. Voordeel daarvan is dat de tentoonstelling niet allen in 2022 beschikbaar is, maar ook jaren daarna. Veel voordelen voor de infrastructuur (Openbaar Vervoer en wegen) worden via de Floriade binnen gehaald.

Om de Floriade binnen te halen moet een Bidbook geschreven worden. Kosten: € 6 ton. Het bedrijfsleven betaalt € 3 ton. De provincie € 1 ton en de gemeenten € 2 ton. Voor Lansingerland betekent dat € 22.000,-. Binnenkort komt hiervoor een voorstel naar de raad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*