Alliantiefabriek burgerparticipatie groot succes

Alliantie Wijkvereniging Berkel Dorp
Alliantie Wijkvereniging Berkel Dorp

Als vervolg op de participatiebijeenkomsten in de drie kernen Berkel/Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk in april is het afgelopen woensdagavond bij GreenQ Improvement Centre aan de Violierenweg 3 in Bleiswijk de plek geweest waar inwoners, welzijnsorganisaties, bedrijven, de gemeente, buurtverenigingen, Welzijn Lansingerland en sportverenigingen aan de slag gingen in de Alliantiefabriek. De Alliantiefabriek is een gezamenlijke bijeenkomst waar vraag en aanbod voor (noodzakelijke) vrijwilligersactiviteiten bij elkaar kunnen komen. Er worden allianties (samenwerkingsverbanden) aangegaan.

lees meer

Woensdagavond zijn 18 allianties aangegaan en ondertekend en daar bovenop zijn nog een aantal allianties bijna rond. Eén daarvan is de dierenweide in Bergschenhoek. Bij 6 van de 18 allianties is Welzijn Lansingerland betrokken. Eén daarvan is de binnentuin in de Leeuwerik te Bleiswijk. Patra Steehouwer (secretaris Leefbaar 3B) gaat in samenwerking met Welzijn Lansingerland de binnentuin onderhouden. Ook de Lansingerlandpas wordt werkelijkheid. Tevens is een alliantie gesloten om gebouw het Web in Bleiswijk overeind te houden. Een hele mooie is ook de alliantie die Wijkvereniging Berkel Dorp is aangegaan met de gemeente om de overlast van hondenpoep aan te pakken. Tijdens de bijeenkomst werd hierover gezegd: “Hou het gezond, ruim op die stront.”

In het verleden zijn al heel veel allianties gesloten, alleen is dat niet zo genoemd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de afspraken met vrijwilligers bij de sportverenigingen, Humanitas, de Van Oldenbarnevelthoeve en bij kerken. Ook voor deze organisaties moet de aandacht nu niet verslappen. Goed is het dat met de Alliantiefabriek heel veel extra afspraken (allianties) zijn aangegaan om Lansingerland sterk, innovatief en bruisend te houden. Nu en in de toekomst.

Alliantie binnentuin De Leeuwerik in Bleiswijk
Alliantie binnentuin De Leeuwerik in Bleiswijk
Alliantie Wijkvereniging Berkel Dorp
Alliantie Wijkvereniging Berkel Dorp
Alliantie het Web Bleiswijk
Alliantie het Web Bleiswijk

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*