RTVL toewijzing zendtijd lokale omroep

Leefbaar 3B is een groot voorstander van een eigen radio- en tv-studio, we juichen de initiatieven van RTVL met het actuele life programma “Lansingerland actueel” zeer zeker toe, gaf woordvoerder Leon Erwich aan; “het brengt op een mooie manier het nieuws dichterbij de inwoners”.

We hopen dat de gedwongen samenwerking tussen lokale streekomroepen, niet zal leiden tot een fusie. Deze samenwerking wordt gestimuleerd door het ministerie van OCW, met een geleidelijke omvorming van de huidige individuele omroepen naar ongeveer 80 gefuseerde of samenwerkende lokale ‘streekomroepen’, met een verzorgingsgebied van gemiddeld iets meer dan 200.000 inwoners. De lokale stakeholders hebben met de lokale omroepen een landkaart opgesteld die leidend is bij de geleidelijke omvorming.

Het is voor Leefbaar3b wel een zorg om een goede balans tussen beide te blijven behouden. We moeten erop toezien dat RTVLansingerland wel zijn eigen identiteit blijft behouden en de professionele programma’s kan blijven maken. Continueren en uitbouwen van de samenwerking met andere lokale omroepen in de regio, lijkt ons prima, maar geen fusie. Wij vinden dat RTVLansingerland een zelfstandige en onafhankelijke omroep moet blijven.

Door de vaststelling van de toewijzing zendtijd lokale omroep willen wij de meerwaarde van RTV Lansingerland als Leefbaar3b benadrukken en de continuïteit van dit medium waarborgen.
Voor ons is RTV Lansingerland een wezenlijk onderdeel van de communicatie met en namens de samenleving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*