Zuinige LED verlichting buitensportvelden. En de sportzalen?

De twaalf verenigingen met buitensportvelden in Lansingerland krijgen binnenkort de veel minder stroom verbruikende LED verlichting. De kostenbesparing voor de twaalf verenigingen is ongeveer € 43.000 per jaar.

De gemeente Lansingerland is eigenaar van de lichtmasten, de armaturen en de lampen. Om de huidige gewone lampen en armaturen te vervangen zal de gemeente € 708.000 investeren in 296 LED-armaturen. Over een periode van 15 jaar wordt daarmee € 584.900 bespaard op elektriciteit en € 142.500 op de kosten van vervanging en onderhoud. De lagere elektriciteitsrekening is in het voordeel van de verenigingen en de besparing op de kosten van vervanging en onderhoud is een voordeel voor de gemeente. Kortom een genereus aanbod aan de buitensportverenigingen in Lansingerland. De kosten voor de gemeente en het meeste voordeel voor de buitensportverenigingen en het komt het milieu ten goede.

Maar hoe zit dat nu met de binnensport. Krijgen de binnensportverenigingen ook zo’n financieel voordeel vroeg Leefbaar 3B zich in de vergadering van de raadscommissie Ruimte zich af? Wordt in de sportzalen ook LED verlichting aangelegd? Zal dat voor de binnensportverenigingen leiden tot een lagere huur vanwege de grote besparing op elektriciteit? Die vragen, daar had wethouder Heuvelink geen antwoord op. Leefbaar 3B heeft er op aangedrongen dat antwoord snel te krijgen, want meten met twee maten, daar houdt Leefbaar 3B niet van. Ook in dit geval niet bij binnen- en buitensport.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*