Wilderszijde – Ongeveer 2.700 nieuwbouwwoningen

De fractie van Leefbaar 3B heeft bij monde van Jan Pieter Blonk aangegeven blij te zijn dat nu eindelijk het bestemmingsplan Wilderszijde kan worden vastgesteld. Er wordt een grote stap gezet. De volgende typen woningen worden de komende jaren naast het gemeentehuis gebouwd:
☑ Sociale huurwoningen (25%): 675
☑ Betaalbare woningen (15%): 405, betreft middenhuur en goedkope koop
☑ Koopwoningen (10%): 270, betreft woningen met een koopprijs tot de Nationale Hypotheekgrens
☑ Vrije sector woningen (50%): 1.350, betreft huur en koop
Het is heel goed dat er fors gebouwd wordt in de sociale huursector. Dat zal de wachtlijsten voor een sociale huurwoning, nu zo’n 80 maanden, zeker verkorten. Ook aan de woningen met middenhuur en goedkope koop is een schreeuwend tekort en hiermee wordt dat tekort behoorlijk ingelopen.

Jarenlang is er over gesproken en eindelijk kan de bouw echt gaan starten.
Het door de raad vastgestelde Masterplan is door het college correct vertaald naar dit bestemmingsplan. De woningtypes komen overeen met wat Leefbaar 3B heeft ingebracht. Ook voor voldoende parkeerplaatsen heeft Leefbaar 3B zich al eerder hard gemaakt. In de nieuwe wijk wordt er van uitgegaan dat de bewoners hun auto dicht bij huis kunnen parkeren.

Zorgen over voldoende woningbouw voor senioren zijn geuit door de inspreekster bij de commissie Ruimte, mevrouw Saskia van Kleef. De wethouder heeft aangegeven zeker rekening te zullen houden met voldoende appartementen, maar ook grondgebonden woningen voor senioren.

Of er ook rekening is gehouden met fiets- en voetgangerstunnels onder de Boeterdorpseweg naar de winkelcentra van Bergschenhoek en Berkel komt maandag 13 december nog aan bod in de commissie Ruimte.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*