Weer klein hondje dood gebeten door grote vechthond

Een inwoner van Bergschenhoek liep in december zoals elke ochtend rond 09.00 uur, met haar aangelijnde dwergteckel rustig van het eiland in de waterpartij langs de Rubenslaan via de brug naar het Landmeterplein in Bergschenhoek. Die dag werd haar kleine hondje woest aangevallen en doodgebeten door een grote zwaar gebouwde 1,5 jaar oude Rottweiler. Het oudere echtpaar en hun kleinkinderen zijn hierdoor nog steeds heel erg verdrietig.

Ondanks het aanscherpen van maatregelen vanuit de gemeente is en blijft het gedrag van een hond afhankelijk van het gedrag van zijn baas. Pas onlangs ontving Leefbaar 3B raadslid Leon Erwich via de post dit droevige verhaal van de mevrouw uit Bergschenhoek. De gemeente Lansingerland heeft voldoende handhavingsinstrumenten om in dit soort gevallen adequaat en doeltreffend op te treden. Het bijtincident is ook direct gemeld bij de wijkagent en er is aangifte gedaan. lees meer

Het is gebleken dat de eigenaresse haar grote Rottweiler niet onder controle heeft en dat maakt het allemaal nog gevaarlijker. Zeker als je weet dat de eigenaresse van de gevaarlijke hond vlak bij een basisschool woont. Voordat we in de krant lezen:”Een 5 jarig kind is gistermiddag omstreeks 15:15 in de buurt van het Landmeterplein zwaar gewond geraakt bij een aanval van een agressieve hond.” Moet de eigenaresse van de Rottweiler op z’n minst een verplichting krijgen dat de hond buiten altijd aangelijnd is -met bijvoorbeeld een Htuig- en een muilkorf draagt.

Bovendien zouden de baasjes van agressieve honden als een stukje impulscontrole een verplichte training moeten volgen hoe ze hun dier onder controle moeten houden.

 

3 Comments

  1. Steeds zie je meer honden los lopen in de gemeente Landsingeland.
    er moet zeker meer gehandhaafd worden en bij honden die bijtgraag zijn moet er zeker een muilkorf verplichting gelden. wanneer dit niet wordt nageleefd dan zijn er maar 2 optie`s bekeuren of in beslag nemen van de hond.

  2. Vechthonden zonder korf dienen ofwel direct te worden gevangen dan wel te worden afgeschoten door een alerte gemeentelijke Handhaving ,teneinde ander mensen en dieren te vrijwaren van veel gevaar en narigheid.

    Ik kan me overigens niet aan de indruk onttrekken dat het probleem van loslopende agressieve honden nog wel eens onder de mat wordt geveegd en wordt weggetrivialiseerd door de politiek en het bestuur.

    Overigens ben ik van mening dat walgelijke dierenmishandelaren (waaronder ook de eigenaren van loslopende vechthonden- die zijn afgericht om andere dieren wreed te verscheuren) niet meer met zo’n lullig taakstrafje mogen wegkomen !

  3. Als je als eigenaar van een grote hond vraagt om bij het eiland even te wachten tot dat de grote hond is aangelijnd dan vind de eigenaar van een kleine hond dat allemaal niet nodig. Als dan de kleine hond de achterpoten van een grote hond beetpakt dan vind de eigenaar van de kleine hond het gek dat de grote hond de kleine hond corrigeert. Wat ik daarbij het ergste vond dat de eigenaar de zwangere eigenaar van de grote hond voor van alles uitmaakte terwijl zij hem met haar vriendin vriendelijk had verzocht even te wachten tot de grote hond aangelijnd was. Zodat de kleine hond daarna alle ruimte had om te spelen. Kwestie van geven en nemen. Het is makkelijk de eigenaar van de grote hond aan te spreken maar draai het ook eens om. Kleintjes zijn niet per definitie lief. Ooit door een teckel gebeten en dat is ook bepaald geen grote hond.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*