Nieuwjaarsreceptie gemeente: Start 10 jaar Lansingerland

Ruim 500 mensen bezochten maandagavond 9 januari de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland.

10 jaar Lansingerland

De nieuwjaarsreceptie stond in het teken van 10 jaar Lansingerland. Tien jaar geleden alweer dat de fusie van de 3B gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk  op 1 januari 2007 tot stand kwam. Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft burgemeester Pieter van de Stadt het logo onthuld van 10 jaar Lansingerland. Het logo is ontworpen door Stan Hill, die tijdens de “Gewoon Doen” avond in juni 2016 daarvoor een alliantie had gesloten met de gemeente Lansingerland. lees meer

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarstoespraak

Burgemeester Pieter van de Stadt benadrukte in zijn nieuwjaarstoespraak het belang van samenwerking. De organisatie van de nieuwjaarsreceptie samen met de ondernemersvereniging is daar een voorbeeld van. Tatiana van Rijswijk, voorzitter van de Ondernemend Lansingerland, bevestigde dat samenwerking tot een nog mooier en gelukkiger Lansingerland leidt. Een Lansingerland waar we terecht trots op mogen zijn.

Kwartetspel – Lansingerland op weg naar 2040

In 2017 bestaat Lansingerland dus 10 jaar. Een gemeente met een klein verleden en een grote toekomst. Dit feestjaar geeft niet alleen aanleiding om terug te blikken, maar vooral om vooruit te kijken. Hoe ziet Lansingerland er uit in 2040?

In het kwartetspel zijn de ambities van de gemeente op verschillende terreinen verwoord, zoals wonen en voorzieningen, economie en infrastructuur, zorg en welzijn, ruimte en recreatie. Hoe zien onze dorpskernen er uit in 2040? De toekomstvisie zoals verwoord in het kwartetspel en het bijbehorende boekje is geen blauwdruk. Het vormt de basis voor een gesprek over de toekomst van onze gemeente.

Het kwartetspel is een laagdrempelige manier om iedereen en alle leeftijden met elkaar in gesprek te laten gaan over de toekomstvisie: van de skatebaan in het Annie M.G. Schmidtpark tot burenhulp en van hardlopen langs de Rotte tot duurzame energie. De wensen en ideeën van de inwoners doen ertoe om onze Lansingerlandse samenleving nog mooier, socialer, groener, gezonder, cultureler, sportiever, schoner en/of veiliger te maken. Een heel goed idee van het college om de toekomstvisie op een zo originele wijze te presenteren.

Speelt u het kwartspel ook mee? Een exemplaar van het spel kan tijdens openingstijden worden afgehaald bij de receptie van het gemeentehuis. U kunt ook een email sturen naar communicatie@lansingerland.nl.

Vrijwilligers 2016: Wim van der Lugt en de 3B-Bus

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 9 januari de vrijwilligersprijzen 2016 uitgereikt. De prijs voor de individuele vrijwilliger gaat naar Wim van der Lugt van de Handpalm. De prijs voor de vrijwilligersorganisatie is gewonnen door Stichting 3B-Bus.

Wim van der Lugt. Hij krijgt de onderscheiding omdat hij al sinds een zeer lange periode (37 jaar) vrijwilligerswerk doet en daarmee een stabiele factor is voor de bewoners van de Handpalm, een woning van Stichting Sprank. De bewoners van de Handpalm hebben een verstandelijke beperking.

3B-Bus. De groep van 80 vrijwilligers van Stichting 3B-Bus krijgt de onderscheiding omdat zij een grote bijdrage levert aan de sociale cohesie in Lansingerland. De 3B-Bus zorgt er voor dat minder mobiele inwoners ergens heen kunnen, is heel zichtbaar in Lansingerland en heeft een belangrijke sociale functie.

Leefbaar 3B feliciteert Wim van der Lugt en de vrijwilligers van de Stichting 3B-Bus met kun vrijwilligersprijs.

Klik hier op film, hierin worden de plannen voor 2017 toegelicht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*