Leefbaar 3B start 2e kennismakingscursus “gemeentepolitiek”

Leefbaar is 3B is deze week een tweede kennismakingscursus “gemeentepolitiek” gestart. Na de eerste cursus, die startte met 15 deelnemers, was de belangstelling zo groot dat een tweede cursus is georganiseerd.

Deze is maandag 16 januari van start gegaan met 20 deelnemers. De aftrap voor de cursus is gedaan door burgemeester Pieter van der Stadt, die aangaf dat het van belang is dat er interesse is in de gemeentepolitiek en het goed is dat mogelijk toekomstige raadsleden goed zijn opgeleid. lees meer

De docenten zijn Henk de Paepe en Jan Pieter Blonk. Henk de Paepe is in de raadsperiode 2010-2014 in Lansingerland wethouder geweest voor Leefbaar 3B. Verder is hij in zijn loopbaan gemeentesecretaris en griffier geweest. Jan Pieter Blonk is op dit moment gemeenteraadslid in Lansingerland en is lid van de fractie van Leefbaar 3B. Verder is hij in de vorige raadsperiode fractievoorzitter geweest en van april 1998 tot begin 2003 wethouder in de gemeente Berkel en Rodenrijs.

Henk de Paepe – 2e kennismakingscursus gemeentepolitiek

Leefbaar 3B heeft deze kennismakingscursus ontwikkeld voor inwoners van Lansingerland die meer willen weten over het besturen van een gemeente en wat het lidmaatschap van de gemeenteraad allemaal met zich meebrengt. De cursus gaat over het reilen en zeilen van de gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en de ambtelijke organisatie. Wat houdt het werk als gemeenteraadslid in? Wat doet een gemeenteraadslid eigenlijk? Welke kennis heb je als raadslid nodig? Op welke wijze worden inwoners bij het werk van gemeenteraadsleden betrokken? Voor welke dilemma’s kom je als raadslid zoal te staan? De cursisten hebben inmiddels twee van de zes cursusavonden achter de rug.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*