Verkeersoverlast Pastoor Verburghweg

Leefbaar 3B vraag bij monde van Hans Dirkzwager om verkeersmaatregelen die deverkeersoverlast van lawaai en trillingen aanzienlijk moeten verminderen. Hij gaf dewethouder mee te denken aan omleidingen en een verbod voor vrachtauto’s op de Pastoor Verburghweg.

De Pastoor Verburghweg loopt van de Noordeindseweg naar de Kleihoogt. Tot de 21steeeuw was het een landweg, hoofdzakelijk gebruikt door bestemmingsverkeer en af en toe wat vrachtverkeer. Sinds 2007 doorsnijdt de nieuw aangelegde N470 de Pastoor Verburghwegen is er ten zuiden van de N470 een nieuw gedeelte aangelegd. Het traject waar de klachtenzijn, is van de Noordeindseweg tot aan het stuk nieuw aangelegde Pastoor Verburghwegen heeft een breedte van slechts vier meter. Door het zich steeds maar uitbreidende kassenareaal in Berkel Noord en Pijnacker wordt de Pastoor Verburghweg een steeds meergebruikte ontsluitingsweg voor dit kassengebied naar de veiling in Bleiswijk. Dit zijn ook geen bakwagentjes met een paar honderd bakjes tomaten meer, maar volle combinaties of 40’koelwagens met gewichten die er niet om liegen.

Een aansluiting op de N470 staat pas gepland voor 2025. Al met al geen geweldigvooruitzicht voor de bewoners die aanvankelijk aan een landweg woonden en nu aan eendoorgaande af- en aanvoerweg van het kassengebied.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*