Uitnodiging inloopavond mogelijke noodopvang vluchtelingen

geefjemening( kopie van website gemeente)
De leden van de gemeenteraad willen graag met de inwoners van Lansingerland van gedachten wisselen over de mogelijke tijdelijke noodopvang van vluchtelingen voor 3 maanden tot een jaar. De inloopavonden worden in de drie woonkernen gehouden op vrijdag 13 november, maandag 16 november en dinsdag 17 november.

Het COA heeft de gemeenten in de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) gevraagd of ze mogelijkheden zien voor de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen voor 3 maanden tot een jaar. De Veiligheidsregio inventariseert alle mogelijkheden in onze regio. De leden van de gemeenteraad willen graag hierover van gedachten wisselen met de inwoners van Lansingerland. lees meer

De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 26 november een beslissing of en welke mogelijke tijdelijke kleinschalige noodopvanglocatie de gemeente Lansingerland aan de Veiligheidsregio aanbiedt. De gemeenteraad nodigt u daarom uit voor een inloopavond in de kern waarin u woont.

Tijdens deze avond kunt u met gemeenteraadsleden, leden van het college en de politie in gesprek over dit verzoek van de VRR en de locatie(s) voor de kleinschalige noodopvang die de gemeente wil voorstellen.

Wanneer zijn de inloopavonden?

De inloopavonden worden gehouden van 17.00 uur – 19.00 uur op:

 • Vrijdag 13 november: Het Baken, Anthonie van Dijcklaan 1, 2661 TP Bergschenhoek
 • Maandag 16 november: Rehoboth, Wilhelminastraat 2, 2651 DL Berkel en Rodenrijs
 • Dinsdag 17 november: De Rank, Kerkstraat 13, 2665 BD Bleiswijk

Overzicht mogelijke locaties tijdelijke noodopvang

De leden van de commissie Samenleving van 12 november 2015 hebben gediscussieerd over verschillende tijdelijke noodopvanglocaties voor 3 maanden tot een jaar. In onderstaande documenten staan de locaties en de afwegingen (quickscan van de diverse locaties) die de gemeenteraad tijdens de inloopavonden met u wil bespreken.

Aanmelden

Omdat we graag een inschatting willen maken van het aantal aanwezigen vragen we u zich aan te melden voor de avond in uw woonplaats. U kunt dit doen door een mail te sturen naar info@lansingerland.nl onder vermelding van inloopavond noodopvang vluchtelingen, uw naam en adres en op welke avond u wilt komen.

Actuele informatie

Actuele informatie wordt plaatst op www.lansingerland.nl/vluchtelingen.

 

 

 

4 Comments

 1. Geen vluchtelingen, geen terroristen, niets meer. Bleiswijk zit er vol mee, Polen, Roemenen, Bulgaren, Marokkanen, we hebben er genoeg van.
  We moeten ons veilig , blijven, voelen en dat doen al heel veel inwoners niet meer !
  Het is een totaal andere cultuur, die niet samengaat met de onze.
  Waarom moeten wij bezuinigen , terwijl iedereen die hier maar binnenhuppelt , geld krijgt voor mobieltjes en internet om met hun verre familie, die notabene ook internet heeft, contact kan blijven houden.
  Onder hen zitten terroristen, zij vestigen zich lekker hier, en vallen op, enig ogenblik aan. We kunnen erop wachten.
  Gemeenteraadsleden laat ons gehoord worden, laat dit niet al beslist zijn, ons Nederland moet ons land blijven , wij zijn straks de ontheemden, en zij nemen alles, in onze naïviteit , over.
  Wij verkwanselen ons dorp, ons land. We geven het gewoon uit handen . Straks zitten wij ergens in Syrië en zij zitten hier .
  Kom op voor jullie inwoners !

 2. Ook ik sluit me bij Joyce aan! Ten eerste wordt er NIETS aan directe omwonende gecommuniseerd dat er een inloop avond is en ten tweede al te spreken over het feit dat er op nog geen 500 meter van ons huis een assielzoekers centrum zou kunnen komen? Zolang het maar niet in de achter tuinen van de wethouders en raadsleden is het niet????!!!

 3. Ik ben tegen plaatselijke opvang en huisvesting van migranten (de mix van vluchtelingen , avonturiers en jeugdige gelukszoekers).
  Want er is geen sprake meer van een beheerste toelating van vluchtelingen of van een hanteerbaar VN-vluchtelingen verdrag .
  De calculerende migranten -geholpen door de Vluchelingenlobbies – dicteren hun komst en de oorspronkelijke burger moet de kosten daarvan node ophoesten.

  Er is sprake van een volslagen CHAOS en totale verstandsverbijstering op het Europese en nationale niveau. EC-voorzitter Juncker en ‘Mutti’ Merkel ageren wel over gebrek aan opvang -en verdelingssolidariteit ir Europa maar zijn tandeloos als het gaat om concrete beperking van de immigranten-toevloed.
  Er wordt in Den Haag zelfs al gesproken over een stelsel van boetes en beloningen voor gemeenten in geval van weigering – danwel van capitulatie voor het opgedrongen fait-a-complis van de migranten-vloedgolf.

  Een vloedgolf die alleen maar groter wordt naarmate naieve Brusselse- en Haagse politici zich nog meer inspannen om de calculerende migranten aan te zuigen en alhier te huisvesten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*