RTHA is geen overloop van Schiphol

Tijdens de raadsvergadering van 30 juni 2022 bespraken we de motie “vreemd aan de orde” een initiatief van Jan Alsemgeest van WIJ Lansingerland. De door alle fracties ingediende motie gaat over het overhevelen van vluchten van Schiphol naar Rotterdam Zestienhoven (RTHA).

Volgens woordvoerder Leon Erwich is Leefbaar 3B blij met de motie van de heer Alsemgeest, deze sluit perfect aan op ons verkiezingsprogramma 2022-2026. Hierin geeft Leefbaar 3B aan tegen iedere verdere uitbreiding van geluidshinder van vliegveld Rotterdam The Hague Airport te zijn en tegen nachtvluchten (met uitzondering van de traumahelikopter en een zeer beperkt aantal nachtvluchten dat wettelijk bepaald is).

Ondanks dat een vliegveld dichtbij huis z’n meerwaarde heeft, heeft Leefbaar 3B als uitgangspunt geen groei van Zestienhoven en de totaal beschikbare geluidsruimte niet wordt overschreden. Momenteel zitten we op ruim 150 extra vluchten vanaf Schiphol en dit geeft voor de inwoners van Lansingerland, nu al extra overlast.

Wethouder Simon Fortuyn gaf aan dat deze geluidsruimte is ontstaan doordat er in het begin van het jaar vanwege Corona minder op Zestienhoven gevlogen werd. Maar verzekerde de raad dat de beschikbare geluidsruimte voor RTHA door deze de vakantievluchten zeker niet overschreden wordt.

Leefbaar 3B vindt het belangrijk om met een brief aan de minister lenW, Mark Harbers, er nadrukkelijk op aan te dringen dat RTHA de komende jaren niet ingezet zal worden als overloopluchthaven voor vluchten van Schiphol en tekende graag mee met de motie:
“RTHA is geen overloop van Schiphol”!
Schiedam en Rotterdam is gevraagd ons voorbeeld te volgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*