Quick wins centrum Bergschenhoek – “Kleine moeite, groot plezier!”

In de raadscommissie Algemeen Bestuur heeft Marjolein Gielis voor zij begon over de “Vitale Dorpskernen” namens Leefbaar 3B haar grote respect aangegeven voor het geduld van de inwoners de publieke tribune. Het was afgelopen woensdag niet eerder dan 22.00 uur eer het agendapunt over “Bruisende dorpskernen” en “Quick wins centrum Bergschenhoek” in de commissievergadering ter sprake kwam.

Het behoud van het dorpse karakter van de drie dorpskernen was de grootste reden voor de oprichting van Leefbaar 3B (aanvankelijk Leefbaar Bergschenhoek). Daarom heeft Leefbaar 3B dit onderwerp, net als Wij Lansingerland, wederom voor de agenda van de commissie Algemeen Bestuur geagendeerd, onder het motto: “Kleine moeite, groot plezier!” lees meer

Inspreker, Ron van der Haring, die namens de bewoners in het winkelcentrum Bergschenhoek en de Hoekse winkeliers de raadcommissie heeft toegesproken, is het niet wenselijk dat er met brommers en scooters door het winkelcentrum van Bergschenhoek wordt “gebromd”. Van der Haring vindt het onwenselijkheid dat bromfietsers en scooters de Kruin gebruiken als de kortste route en daarmee het winkelend publiek hinderen.

Leefbaar 3B “bromt” nog steeds wel een beetje. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Er moet nog wel wat gebeuren, maar Leefbaar 3B is blij met de ontwikkeling van de afgelopen weken. Er wordt nu daadwerkelijk actie ondernomen. Er is beter overleg met alle belanghebbenden. En als het goed is, zullen we nog voor het einde van deze maand al een paar resultaten zien in het centrum van Bergschenhoek. Er is een bankje teruggeplaatst bij de kerk, paaltjes worden vervangen, er worden extra vuilnisbakken geplaatst, de afvalcontainers op de Kruin worden verwijderd en zo zal er nog wat kleingoed van de wensenlijst worden geschrapt. “Kleine moeite, groot plezier!”

Maar dit is slechts een klein begin. Dus Leefbaar 3B bromt figuurlijk nog wel behoorlijk. Want er moet nog veel meer gebeuren. Zowel op korte termijn, als op lange termijn. De langere termijnvisie krijgt de raad binnenkort onder ogen. Maar op korte termijn moet gedacht worden aan het opknappen van de groenvoorziening en de bestrating, het verbeteren van de (verkeers)veiligheid, een betere communicatie met de inwoners en het plaatsen van een openbaar toilet. Over dat laatste onderwerp werd aanvankelijk erg lacherig gedaan. Maar daar is werkelijk oprecht veel vraag naar bij onze inwoners. Dankzij een motie (afgelopen november) van Leefbaar 3B gaat daar op korte termijn een oplossing voor komen. “Kleine moeite; groot plezier!”

Onze grootste aandacht gaat echter uit naar de snelheid waarop dit alles wordt opgepakt. De initiatieven vanuit de samenleving zijn er. Het college is zeer welwillend. Wat Leefbaar 3B nu met grote nadruk aan het college vraagt is een snelle en concrete aanpak. “Kleine moeite, groot plezier!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*