Pieter van de Stadt benoemd tot burgemeester Lansingerland

burgemeestersketting_2015Op vrijdag 3 juli maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat de heer drs. P. H. (Pieter) van de Stadt de nieuwe burgemeester wordt van Lansingerland.

De ministerraad heeft op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming. De ministerraad neemt daarbij het unaniem genomen voorstel van de gemeenteraad van Lansingerland over. De benoeming gaat in op 14 september 2015. lees meer

Pieter van de Stadt (46 jaar) is lid van de VVD. Hij is vanaf 2006 wethouder in Heemstede. Daarvoor was hij onder meer beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van de VVD.

Pieter van de Stadt volgt de Ewald van Vliet op, die met ingang van 1 januari 2014 ontslag heeft genomen in verband met het aanvaarden van een andere functie. Op dit moment is de heer Coos Rijsdijk waarnemend burgemeester van Lansingerland.

De gemeente Lansingerland is blij met de benoeming van de heer Pieter van de Stadt. Zijn installatie staat gepland voor maandag 14 september om 20.00 uur tijdens een bijzondere raadsvergadering. Deze vergadering is openbaar. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

2015-07-03 - Pieter van de Stadt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*