Nieuwe gemeenteraad Lansingerland gaat aan de slag

Jan van der Laan wordt door burgemeester Coos Rijsdijk geïnstalleerd in de raad van Lansingerland
Jan van der Laan wordt door burgemeester Coos Rijsdijk geïnstalleerd in de raad van Lansingerland

De nieuw gekozen raad is donderdag 27 maart 2014 geïnstalleerd. Tegenover burgemeester Coos Rijsdijk hebben alle 31 raadsleden de eed of de belofte afgelegd:

“Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om tot lid van de raad benoemd te worden, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen.

Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als lid van de raad naar eer en geweten zal vervullen.”

“Zo waarlijk helpe mij God Almachtig” of “Dat verklaar en beloof ik”

De nieuwe Leefbaar 3B raadsleden Jan van der Laan en Leon Erwich legden de eed en belofte voor de eerste keer af. Ook de herkozen Leefbaar 3B raadsleden Wouter Hoppenbrouwer, Kees Heugens, Marjolein Gielis, Henk Meester en Jan Pieter Blonk legden de eed of belofte af.

De komende vier jaar zal zeker geen gemakkelijke periode worden voor de 31 raadsleden van Lansingerland. De enorme opgaven zullen zeker de financiële positie van de gemeente, de drie decentralisaties (zorg, jeugd en werk) en de verkoop van bouwgrond voor woningen en bedrijven betreffen.

Leefbaar 3B wenst de hele raad veel wijsheid en daadkracht in de nu net begonnen raadsperiode 2014-2018.

Leon Erwich wordt door burgemeester Coos Rijsdijk geïnstalleerd in de raad van Lansingerland
Leon Erwich wordt door burgemeester Coos Rijsdijk geïnstalleerd in de raad van Lansingerland

https://www.vng.nl/files/vng/brieven/2013/attachments/drie-decentralisaties_20130923.pdf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*