Nieuw college Lansingerland

Afgelopen vrijdag is het nieuw college van Lansingerland geïnstalleerd. Leefbaar 3B wethouder Simon Fortuyn is voor een tweede termijn van vier jaar benoemd, evenals Albert Abee (CDA) en Ankie van Tatenhove (ChristenUnie). Nieuw in het college is wethouder Kathy Arends van de VVD. Simon Fortuyn is weer de 1e locoburgemeester van Lansingerland. Leefbaar 3B wenst het college, dat bestaat uit de burgemeester en de vier wethouders, veel succes in hun werk voor de gemeente Lansingerland.

Voordat de wethouders door de gemeenteraad waren gekozen, heeft formateur Jaap Paans (burgemeester van Alblasserdam) het coalitieakkoord aangeboden aan de voorzitter van de gemeenteraad van Lansingerland, burgemeester Pieter van de Stadt. Daarna is door de raad uitgebreid gesproken over het door de vier coalitiefracties Leefbaar 3B (9 zetels), VVD (7 zetels), CDA (5 zetels) en ChristenUnie (3 zetels) opgestelde Coalitieakkoord 2018-2022, dat de titel heeft “Groeien – Versterken – Koesteren”. Het is een ambitieus akkoord dat de moeite waard is. Het coalitieakkoord is via een tussenstap, het opstellen van een raamwerk door de fracties van Leefbaar 3B en de VVD, ontstaan. lees meer

Heel veel punten uit het verkiezingsprogramma van Leefbaar zijn in het coalitieakkoord terug te vinden. Leefbaar 3B bedankt de onderhandelaars van de vier coalitiefracties en in het bijzonder de Leefbaar 3B onderhandelaars Simon Fortuyn (raamwerk en coalitieakkoord), Wouter Hoppenbrouwer (raamwerk) en Don van Doorn (coalitieakkoord). In de gemeenteraad heeft de nieuwe Leefbaar 3B fractievoorzitter Don van Doorn op een uitstekende wijze aangegeven waarom Leefbaar 3B zeer tevreden is met dit coalitieakkoord.

Alle acht fractievoorzitters hebben formateur Jaap Paans uitgebreid bedankt voor zijn inspanningen voor onze gemeente Lansingerland.

 

 

 

 

 

Bestuur en fractie van Leefbaar 3B wensen het college de komende vier jaar veel wijsheid en succes.

Link naar het coalitieakkoord:

Groeien  Versterken Koesteren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*