Niet in de kou door energiearmoede

Tijdens de commissie Samenleving van 6 oktober jl. werd het onderwerp “Noodfonds energiearmoede in Lansingerland” besproken.  De wijze waarop we hulp aan mensen in nood kunnen bieden is vaker in deze commissie besproken en ook de problemen die kunnen ontstaan door de energiecrisis. Maar nooit was dit onderwerp zo actueel al nu en wij zijn de partijen die op deze manier nog eens extra aandacht voor dit nijpende probleem hebben gevraagd (PvdA, GroenLinks en CDA) dan ook zeer erkentelijk.

Het was wat Marjolein Gielis van Leefbaar 3B betreft dan ook een mooie discussie.

Want laten we voorop stellen dat Leefbaar 3B van mening is dat we niemand in de kou moeten laten staan. Niet letterlijk en niet figuurlijk. Daar waar noodhulp nodig is, moet die wat ons betreft zo laagdrempelig mogelijk bereikbaar zijn. En we moeten er ook voor zorgen dat mensen niet schromen om een schrijnende situatie zichtbaar te maken.

Bij Leefbaar 3B schuurt wel het gevoel dat we wederom de problemen van het Rijk moeten dempen. Het Rijk is als eerste aan zet en zoals de Don van Doorn dat altijd zo treffend omschrijft: “Geen geld, geen Zwitsers”.
Maar als gezegd: Leefbaar 3B is voorstander van een laagdrempelige toegang naar het Huis van onze Gemeente voor mensen in nood. We zullen daarin dan ook zeker onze verantwoordelijkheid nemen!

We willen wel opgemerkt hebben dat er momenteel op dit gebied al heel veel gebeurt in Lansingerland. Er zijn heel veel steun- en adviesmogelijkheden voor mensen die het moeilijk hebben.

Hoe we dit handen en voeten gaan geven?

Met één loket? Met een overkoepelend adviseur? Door kortere lijnen met alle betrokken instanties? De commissie Samenleving zal in ieder geval op hele korte termijn in gezamenlijkheid met een voorstel naar het college komen. Indien u ideeën, tips of adviezen voor ons heeft, dan vernemen we dat graag via 06-53641926 of via fractie@leefbaar3b.nl. We laten u niet in de kou staan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*