Marjolein van Asselt nieuwe directeur Rekenkamer Rotterdam en Lansingerland

Prof.dr.ir. Marjolein van Asselt is door de Rotterdamse gemeenteraad aangesteld als nieuwe directeur van de Rekenkamer Rotterdam. De directeur van de rekenkamer Rotterdam is ook directeur Rekenkamer van regiogemeenten Lansingerland, Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en het bovenwindse eiland Sint Eustatius. Namens de gemeenteraad van Lansingerland heeft Leefbaar 3B raadslid Henk Meester, samen met raadsleden uit Rotterdam en de regiogemeenten, in een commissie gezeten om de raad van Rotterdam te adviseren over de opvolger van de huidige directeur Paul Hofstra. Om een goed advies te kunnen geven heeft de commissie gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten door deze functie.

Marjolein van Asselt (51) is nu nog werkzaam als raadslid bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid en ook hoogleraar Risk Governance aan de Universiteit van Maastricht. Zij zal per 1 juni 2021 de taken van Paul Hofstra overnemen, die vanaf 2009 de directeur was.

De Rekenkamer doet onafhankelijk onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid, rechtmatigheid en transparantie van het gemeentebestuur. De Rekenkamer neemt dus de maatschappelijke effecten van het uitgevoerde gemeentebeleid onder de loep.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*