Maatregelen tegen Straatraces in bedrijventerrein Prisma

Al geruime tijd vinden er vaak in de nachtelijke uren illegale straatraces plaats op het bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Dit is gevaarlijk, geeft overlast en is zeer onwenselijk met name voor de bewoners van Kruisweg. Leefbaar 3B vroeg vorig jaar al aandacht hiervoor van het college middels raadsvragen en riep nogmaals tijdens de behandeling van de APV afgelopen december op tot maatregelen. In februari van dit jaar hebben raadsleden Jean-Paul Meuldijk van Leefbaar 3B en Bianca Boonstra van WIJ Lansingerland de handen ineen geslagen en het college gevraagd een einde te maken aan deze gevaarlijke straatraces voordat er slachtoffers vallen.

Inmiddels blijkt handhaving een lastige opgave te zijn. De politie is beperkt in capaciteit en onze handhavers (met een zeer breed takenpakket) hebben hiervoor niet de juiste middelen tot hun beschikking.

Enig eigen onderzoek en goed overleg met diverse ambtenaren heeft ertoe geleid dat er een permanente oplossing voorhanden is. Dit betreft het aanbrengen van zogenaamde Berlijnse kussens. Een Berlijns of verkeerskussen is een snelheidremmende verkeersmaatregel, net als een verkeersdrempel, welke gemaakt zijn van kunststof of van beton.

Het college heeft financiële middelen nodig om deze maatregelen uit te kunnen voeren, daarom komen Leefbaar 3B en WIJ Lansingerland met een amendement tijdens de begrotingsbehandeling aankomende donderdag om zo het benodigde geld beschikbaar te stellen. Daarnaast zal er ook een motie worden ingediend zodat het college van Lansingerland ook de Gemeenschappelijke Regeling Bedrijvenschap Hoefweg kan vragen hieraan bij te dragen.

In het amendement zal worden gevraagd om een spoedige uitvoering van de werkzaamheden. Dit om te voorkomen dat deze ingreep gelet op de vele werkzaamheden in de buitenruimte te ver naar achteren in tijd wordt geschoven.

Als het amendement wordt aangenomen, kan de rust in het Prisma gebied snel weer terug keren en kunnen de inwoners van Kruisweg weer van een veilige nachtrust genieten.

Komende woensdagavond (1 november) is er ook een informatieavond over de straatraces. Deze is bedoeld voor onze inwoners en vindt plaats op het gemeentehuis van Lansingerland om 19:30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*