Leefbaar 3B bestaat 15 jaar

Na 15 jaar is Leefbaar 3B een niet weg te denken lokale politieke partij in Lansingerland.

FullSizeRenderIn 2001 werd het toenmalige Leefbaar Bergschenhoek in de Heraut aangekondigd als DE partij van de kleine verdrietjes. Leefbaar 3B werd in één klap de grootste partij van Bergschenhoek. 15 jaar later heeft juist het luisterend oor, het opkomen voor de belangen van inwoners en vooral het serieus nemen van de inwoners er toe geleid dat Leefbaar 3B niet meer weg te denken is uit de politieke arena van Lansingerland en sinds 2010 de grootste partij van Lansingerland is.

Toen de drie gemeenten Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2007 fuseerden en samen de nieuwe gemeente Lansingerland hebben gevormd, is naam Leefbaar Bergschenhoek veranderd in Leefbaar 3B. Deze ontwikkelingen werden vrijdagavond 2 september enthousiast gevierd met veel leden, waaronder leden van het eerste uur zoals Wil Westra, Bart Muller, Jeroen v.d. Berg, Richard Overkleeft en Hans Dirkzwager.

Bestuursvoorzitter Patra Steehouwer trapte af met een korte dankbetuiging aan alle Leefbaren uit Lansingerland, voor hun tomeloze inzet en drive. Fractievoorzitter Wouter Hoppenbrouwer sprak vooral over de koers naar de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Na dit korte formele gedeelte barstte het feest los, waarbij de muzikale kunsten van fractiegenoot Jan van der Laan en zijn vrouw Astrid er voor zorgden dat de voetjes van de vloer gingen en er uit volle borst werd meegezonden. De perfecte voorbereidingen van onze gastheer en fractiegenoot Leon Erwich en zijn vrouw Vivien maakten het feest compleet.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Leefbaar 3B 15 jaar 2001 – 2016″]

1 Comment

 1. Heel goed dat er een gemeentelijke partij is die de KLEINE VERDRIETJES wel serieus neemt en die de burger/ ingezetene nog niet is ontstegen .
  Want de 3B-ingezetene ambieert geen Redding van de Aarde / het Wereldklimaat vanuit Lansingerland, gelijktijdig met een doorgroei-agenda van de aanpalende vliegweide Zestienhoven naar een heuse Airport van internationale zwier.
  Dat alles op het vinkentouw van dat trendy duurzaamheids-appel !

  Wellicht was de betiteling ‘kleine verdrietjes wat denigrerend bedoeld in de salon van de gevestigde politiek.
  Niks nieuws.
  Want ook het establishment rond ‘Dulle Griet’ ( -onze Landvoogdes Margareet van Parma in Brussels Hof , rond 1570- ) sprak nogal denigrerend over de opstandelingen der Lage Landen:
  ‘Ces sont des Geux’….
  Nu deelt het bestuurlijke establishment Geuzenpenningen uit als Eere-tekenen aan de haar welgevalligen.
  Het kan dus verkeren .

  Leefbaar 3 B – Van harte gefeliciteerd met uw vijftienjarig jubileum.
  Wat betreft het aantal zetels aan kiezersvertrouwen zouden onze oosterburen zeggen ‘ Es hat sich gelohnt’.

  Dus dapper doorgaan met de keuze voor de kleinschalige leefbaarheid .Veel beter dan de gelikte beleidsissues van gevestigde partijen , gezalfd met dat druppeltje duurzaamheids-smeerolie !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*