Lansingerland scoort een 8

Randgemeenten zijn dik tevreden over hun buurt stond afgelopen dinsdag en zaterdag in het AD. Rotterdammers zijn best tevreden over hun buurt, maar de randgemeenten scoren hoger blijkt uit het Grote Buurtonderzoek van het AD. Rotterdammers geven hun buurt een 7,4 als cijfer. Voor hogere cijfers moet je Rotterdam uit. In Lansingerland waarderen de inwoners hun buurt met een 8. De bewoners van Krimpen a/d IJssel en Barendrecht geven hun buurt een 7,9. Albrandswaard (Poortugaal) spant de kroon met een 8,1. lees meer

In het Grote Buurtonderzoek van het AD hebben bijna 100.000 geënquêteerden vragen beantwoord over hun buurt, zorg en voorzieningen. Dat Lansingerland zo hoog scoort is eigenlijk geen verrassing. Op braderieën enquêteert Leefbaar 3B al langere tijd een aantal keer per jaar met de vraag of het fijn wonen is in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek of Bleiswijk en elke keer weer komen daar hoge waarderingscijfers uit. Gemiddeld tussen de 7,5 en de 8.

Hebben we het lek boven? Kunnen we op onze lauweren gaan rusten? Nee, zeker niet. Voor bedreigingen van lawaai van HSL, vliegveld, A13/16 en N209 en bedreigingen op het voorzieningenniveau door Rijksbezuinigingen moeten bewoners, gemeenteraad en college van B&W als een bok op de haverkist blijven zitten. We moeten met z’n allen er voor zorgen dat onze eigen gemeente de 8 vasthoudt.

Het volledige resultaat van het Grote Buurtonderzoek staat in de zaterdagkrant van het AD van 18 oktober 2014.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*