Lansingerland ontvangt China

Sichuan 3Sichuan 2Niet de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, Carré Amsterdam of het Nieuwe Luxor in Rotterdam, maar de publiekshal van de gemeente Lansingerland vormde zondag 21 augustus het sfeervolle decor voor de Chinese manifestatie “Cultural China, Splendid Sichuan”.

De rondreizende manifestatie bestaat uit een fototentoonstelling, thee-proeverijen en zang- en dansoptredens van de internationaal gerenommeerde formatie “Ethnic Song and Dance Troupe of Liangshan.” Op zaterdag had de groep nog een optreden in Londen en op maandag reisden ze door naar Wenen. Ondanks het tijdstip, zondag 21 augustus 18:00 tot 19:30 uur, kwamen meer dan 300 mensen op het evenement af, waaronder veel inwoners van Lansingerland. Het was een wervelende show van muziek, dans en acrobatiek. lees meer

Waarom Sichuan gekozen heeft voor Lansingerland werd door de burgemeester Pieter van de Stadt in zijn welkomstspeech als volgt uitgelegd: “Our municipality is strategically located between The Hague and Rotterdam, we are the strongest economy in the South of Holland and the most innovative Greenport in the world.”

Sichuan is een provincie in China, waar 90 miljoen mensen wonen en is ook het leefgebied van de panda.

Sichuan 13 Sichuan 8 Sichuan 6

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*