Laat de nachtbus op vrijdag- en zaterdagnacht weer rijden

Vrijdag 22 september heeft de gemeenteraad een werkbezoek aan Bleiswijk gebracht. De raadsleden hebben met ruim 30 leerlingen van Havo 4 van Melanchthon De Blesewic gesproken. Zij gaven aan in het weekend de nachtbus vanuit Rotterdam terug naar Lansingerland enorm te missen.

Dit is voor Leefbaar 3B aanleiding geweest het college te vragen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in overleg te gaan om op vrijdag- en zaterdagnacht de nachtbussen in het RET gebied weer te laten rijden. De motie is met algemene stemmen aangenomen.

De leerlingen gaven aan dat Openbaar Vervoer de voorkeur heeft boven de fiets en (deel)scooter omdat zij dat ’s nachts veiliger vinden. Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk gaf aan het eens te zijn met de leerlingen dat Openbaar Vervoer in de nacht bijdraagt aan het op een veilige manier thuiskomen van onze jongeren in Lansingerland. Tieners en twintigers hebben in het weekend behoefte aan veilig openbaar vervoer van Rotterdam naar de gemeenten rond Rotterdam. Tot en met februari 2020, tot het uitbreken van de corona pandemie, heeft de nachtbus vrijdag- en zaterdagnacht wel gereden.

Jongeren zijn tijdens de corona jaren behoorlijk belemmerd in hun ontwikkelingen. Uitgaan is zeker een onderdeel van die ontwikkeling en al is het maar een hele kleine bijdrage aan die ontwikkeling door de nachtbus weer te laten rijden, is het dat waard!

De vertegenwoordigers van de gemeenteraad in de Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH zullen de weekend nachtbus ook op de agenda zetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*