Installatie nieuw college op vrijdag 15 juni

Zoals het er nu uitziet zal op vrijdagavond 15 juni 2018 een extra raadsvergadering worden gehouden in verband met de installatie van de nieuwe wethouders en beëdiging van drie nieuwe raadsleden. De raadsvergadering begint om 20:00 uur. Aanvankelijk was deze installatieraad gepland op 14 juni.

De wethouders voor de nieuwe raadsperiode 2018-2022 zijn: Simon Fortuyn (Leefbaar 3B), Kathy Arends (VVD), Albert Abee (CDA) en Ankie van Tatenhove (ChristenUnie). Kathy Arends is nieuw in dit gezelschap. De andere drie zijn ook wethouder in de afgelopen vier jaar geweest.

Direct voorafgaand aan de installatie van de vier wethouders wordt het door de coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD, CDA en ChristenUnie opgestelde coalitieakkoord besproken in de gemeenteraad.

Wethouders mogen geen lid van de raad zijn. Daarom moeten de op 21 maart 2018 gekozen raadleden Simon Fortuyn, Kathy Arends en Ankie van Tatenhove de raad verlaten. Zij worden opgevolgd door Machiel Crielaard (Leefbaar 3B), Marloes Draak (VVD) en Paul Lieverse (ChristenUnie).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*